Tips voor een leuke meisjeskamer *

meisjeskamer“Wauw mama wat mooi!” Toen Aukje haar geschilderde muur zag was ze helemaal enthousiast. We zijn volop bezig met een make-over van Aukjes kamer en ik kan alvast verklappen dat het heel mooi wordt! Maar hoe pak je zo’n make-over nu het beste aan?

Een nieuwe zolderkamer?

Ineens kan het zover zijn, je kindje is toe aan een nieuwe kamer. Misschien heb je de babymeubels nog wel staan, of komt er gezinsuitbreiding waardoor er ineens een slaapkamer op zolder gemaakt moet worden? Het leuke van een nieuwe kamer is dat je helemaal blanco kan beginnen er er een prachtige prinsessenkamer van kan maken.  Laat bijvoorbeeld een goedkope dakkapel plaatsen om meer licht in de kamer toe te laten. Zo lijkt de kamer direct een stuk groter. Ga natuurlijk eerst na of de zolder in goede kwaliteit is. Check of er voldoende geïsoleerd is en kijk na of de houten kozijnen nog in goede staat zijn. Je wil natuurlijk niet dat je dochter op de tocht ligt en daardoor ziek wordt.

Doe online inspiratie op

Gelukkig hoef je niet alles zelf te bedenken. Online kun je genoeg inspiratie vinden om een mooie meisjeskamer te creëren. Een avondje op Pinterest of Instagram foto’s bekijken en je hebt genoeg inspiratie om een prachtige meisjeskamer te maken. Zoek bijvoorbeeld op thema of op handige tips en tricks voor het inrichten. Je merkt al snel dat er genoeg online te vinden is. Als je door de bomen het bos niet meer ziet is het altijd slim om je dochter een moodboard te laten maken. Zo weet je precies wat ze belangrijk vindt en voor je het weet slaapt je dochter in haar nieuwe slaapkamer.

Ga voor een leuke kleur

Dit lijkt een inkoppertje: kies een leuke meisjeskleur uit. Roze doet het vrijwel altijd goed bij een meisjeskamer, maar het is nog leuker om verschillende kleuren en tinten te gebruiken. Hoe leuk is het om met verschillende kleurtonen meer diepte in de kamer te creëren. Het uitkiezen van de kleur is iets wat je goed samen met jouw dochter kunt doen. Misschien vindt ze roze wel helemaal niet leuk?! Zo was Aukjes lievelingskleur een jaar geleden namelijk nog blauw…

Kies een leuk thema

Vind je het lastig om van de slaapkamer een kloppend plaatje te krijgen? Zorg dan dat je een thema uitkiest voor de kamer. Zo is het een stuk eenvoudiger om een leuke kamer te realiseren die echt één stijl heeft. Kies bijvoorbeeld voor een flamingo, prinsessen, eenhoorn, paarden of ander thema voor een leuke meisjeskamer. Vaak zijn er ook bepaalde kleuren verbonden met een thema, waardoor je ook hiermee op weg wordt geholpen. Ook is het een stuk eenvoudiger om geschikte spullen aan te schaffen voor de kamer.

Ga niet over één nacht ijs

Als je een mooi beeld hebt van hoe de kamer gaat worden, ga dan op zoek naar leuke meubeltjes en decoratie om de kamer helemaal mee af te maken. Snuffel rond bij de leukste (budget)woonwinkels en neem alle dingen mee die in het thema passen. Let er wel op dat je alleen meeneemt wat je ook echt gaat gebruiken. Zo stonden er hier al weken twee rekjes, verschillende tafeltjes en mandjes en andere decoratie te wachten totdat ze eindelijk neergezet gingen worden.

De finishing touch

Is de make-over klaar? Staan de nieuwe meubels erin en is alle decoratie geplaatst? Kijk dan wat je nog mist. Een mooi vloerkleed, een leuk plantje of toch nog iets extra’s aan de muur? Pas als alles op zijn plaats staat zie je het beste wat je nog mist en dan heb je dus weer een fijn excuus om nog eens te gaan shoppen 😉

Heel veel succes en vooral veel plezier!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?meisjeskamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.