Op zoek naar een nieuwe badkamer *

badkamer

Wist je dat we tot ongeveer zes jaar geleden de bovenverdieping van ons huis nooit gebruikten? Sterker nog, we hadden niet eens een trap! Maar toen raakte ik in verwachting van Aukje en moest de bovenverdieping klaar worden gemaakt. De muren waren al geschilderd, maar er lag nog geen vloer en we hadden nog geen badkamer…

Een half huis

Toen Maikel ons huis liet bouwen was hij nog alleen. Hij ontwierp het zelf en om kosten te besparen zou hij in de eerste instantie alleen de benedenverdieping gebruiken. Hij liet beneden een slaapkamer maken met daarnaast een kleine badkamer en hij kon vooruit. Maar nog voordat het huis klaar was, ontmoetten wij elkaar. En al snel gingen we samenwonen.

Tijd voor de bovenverdieping

Na een aantal jaar beneden te hebben gewoond, wat helemaal prima was, werd het tijd om de bovenverdieping dan toch maar eens af te maken. Ik wilde namelijk graag het hele huis in gebruik nemen, zeker als de baby er zou zijn. Dus we lieten een trap zetten, kozen een PVC vloer uit en toen kwam het moeilijkste gedeelte, de badkamer. Aangezien de rest van het huis al door Maikel was uitgezocht en ik het niet helemaal eens was met sommige keuzes die hij had gemaakt, besloot ik om actief mee op zoek te gaan naar mooie tegels en badkamermeubels.

badkamer

Het uitzoeken van de badkamer

Ik moet even bekennen dat ik er vooraf niet aan had gedacht dat het zo moeilijk zou zijn. Wat een enorm groot aanbod is er zeg. Ik bedoel, ik dacht gewoon we kopen een meubel en hangen daar een wastafel in, wist ik veel dat je ook nog uit honderd verschillende wastafels kon kiezen! We gingen dus eerst een wastafel kopen en zochten daarna het meubel erbij. Wij kozen voor witte, ovaalvormige wastafels, omdat we in de keuken een zwarte vierkante wastafel hebben en ik daar niet heel blij mee ben. Wit en met ronde vormen was makkelijker schoon te houden.

Nog meer keuzes

Maar met een wastafel en een meubel waren we er nog niet. We moesten ook nog nadenken over de douche, het bad, een toilet en zelfs over de radiator. Weer zo’n ding waar je vooraf niet over nadenkt, tenmiste, ik niet. Ik had een mooie luxe designradiator bij www.douche-concurrent.nl gezien, maar helaas was de indeling van onze badkamer hier niet geschikt voor en konden we alleen een kleine radiator kwijt. Super jammer, want ik had wel graag zo’n mooie grote gehad waarover je dan lekker je handdoeken kan laten opwarmen.

Het eindresultaat

Als laatste zochten we nog mooie, grote, antracietkleurige tegels uit. In combinatie met witte glanzende tegels was de badkamer klaar. Tenminste, op papier dan. Want dan is het nog maar afwachten hoe het er in werkelijkheid allemaal uit komt te zien. Maar al snel werd alles geplaatst en was ik blij met onze keuzes. De badkamer was helemaal geworden zoals we wilden en nu, bijna zes jaar later ben ik er nog steeds erg blij mee. We hebben een ruime douche waar ik vooral heel erg blij mee ben als beide dames met me mee willen douchen en hetzelfde geldt voor het bad. Dus mocht je aan een nieuwe badkamer denken, denk dan zeker ook aan de toekomst en hoeveel extra personen nog in de badkamer bij moeten passen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.