Van peuterkamer naar grote meidenkamer *

Meidenkamer

“Mama ik wil een blauwe muur met Elsa erop”. Ik snap Emmi wel, het liefst trekt ze elke dag haar Elsa jurk (van Frozen) aan dus haar kamer moet hetzelfde worden als Elsa’s ijspaleis. Nou is dat misschien een tikkeltje overdreven, maar een meidenkamer make-over zit er wel in!

Niet zo gezellig

Emmi’s huidige kamer is op zijn zachtst gezegd niet echt gezellig. Ze heeft een taupekleurige muur (geen idee wat ik dacht toen ik die kleur jaren geleden uitkoos) en dat is natuurlijk niet echt een kleur die je als vierjarige op je slaapkamer wilt hebben. Dan staat er een bed in de vorm van een huisje, wat ze zelf erg gezellig vindt want daar kan je ’s avonds dan je hele hebben en houden in uitstallen, maar ik vind het een vreselijk bed. Het opmaken is een ellende en als je ’s avonds of ’s nachts even bij Emmi in bed hebt gelegen om te troosten, dan moet je jezelf als een ware Houdini uit haar bed zien te toveren, zonder haar wakker te maken of je hoofd te stoten.

Verrassing

Tijd dus voor een complete kamer make-over. Ik heb nu het idee in mijn hoofd om binnenkort een keer, als de meiden een nachtje zijn logeren bijvoorbeeld, beide kinderkamers een make-over te geven als verrassing. Ik wilde dat eerst bewaren voor 5 december, maar aangezien Aukje dan net 8 is vind ik dat toch een tikkeltje te gevaarlijk. Het zou kunnen dat ik daarmee onbewust het geheim verklap, dus dat doen we maar niet. Ik vind het dus wel ontzettend leuk om het een verrassing te houden. Dat ze thuiskomen en dat ze dan een compleet nieuwe meidenkamer hebben. Hoe leuk is dat?!

Keuzes

Omdat Emmi heel goed weet wat ze wil, en vooral ook wat ze niet wil, zal ik binnenkort eerst stiekem wat info inwinnen. Wil ze nog steeds een blauwe muur? Of inmiddels toch liever een andere kleur? En ook wil ik weten of ze haar bedhuisje wil behouden, of dat er toch een gewoon bed gaat komen. Voor Aukje wil ik eigenlijk een twijfelaar kopen. Ze vraagt zo vaak of ze met Emmi samen in bed mag slapen en dan kan dat ook gewoon, zonder dat ze elkaar in de weg liggen. Zelf zouden ze graag een stapelbed willen trouwens, en ik heb ook al een hele gave gezien bij Perfecthomeshop, maar het zijn zo’n draaikonten dat ik dat gewoon niet aandurf. En een twijfelaar met een mooie klamboe boven het bed met lichtjes erin enzo, dat is toch ook helemaal leuk?

Een meidenkamer

En omdat de meisjes natuurlijk steeds ouder worden, komen er natuurlijk ook wat ‘grote meidendingen’ op de kamer. Zo is Emmi een ontzettend meisje-meisje en dus kan een mooie kaptafel met grote spiegel niet ontbreken. Ik zie haar daar al elke ochtend zitten, met haar prinsessenborstel en haar prinsessenlippenstift. Natuurlijk wat nieuwe wandaccessoires en een paar gezellige hoekjes met echte meidenprullaria. En haar verkleedkist natuurlijk, want die wordt nog steeds erg vaak gebruikt!

Even geduld nog

Plannen genoeg dus, nu de uitvoering nog. Wanneer het zover is, zal ik zeker het resultaat hier delen, voordat de dames alweer een troep van hun kamers hebben gemaakt haha. Iets zegt me dat het veel roze, wit, goud en glitters gaan worden, dus wordt vervolgd… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.