Woonkamer inrichten? Houd rekening met deze zaken *

De woonkamer is een plek waar de gemiddelde Nederlandse vrouw behoorlijk veel tijd in doorbrengt. Niet gek, want wat is er lekkerder dan na een lange dag werken heerlijk op de bank neer te ploffen? Reden genoeg om je woonkamer met zorg in te richten. Wij helpen je hier graag een handje bij. Daarom vind je hier 4 zaken om rekening mee te houden bij het inrichten van deze ruimte.

#1 Formaat

Het formaat is in onze ogen één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het inrichten van een woonkamer. Als je weet wat de afmetingen van de ruimte zijn, is de kans een stuk kleiner dat je te grote meubels koopt. Te kleine meubels zijn ook niet ideaal, want de ruimte kan dan wat leeg en sfeerloos aanvoelen. Moet er een nieuwe hoekbank komen of heb jij je oog laten vallen op een grote salontafel? Bepaal dan van tevoren wat de minimale en maximale afmetingen van de meubels mogen zijn. Je verkleint zo de kans dat je spijt krijgt van de keuzes die je maakt.

#2 Woonstijl

Het is niet verstandig om te beginnen met het inrichten van je woonkamer zonder dat je een plan hebt. Doe je dit wel? Dan kost het je veel tijd. Bovendien ontstaat er op deze manier vaak geen samenhangend geheel en dat wil je uiteraard voorkomen. Bepaal daarom van tevoren volgens welke stijl jij je woonkamer in wilt richten. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de industriële of moderne stijl, maar misschien houd jij meer van een klassieke of landelijke inrichting.

Heb je een stijl gekozen? Dan wordt het bovendien een stuk makkelijker om meubilair uit te zoeken, zeker als jij je zoektocht online begint. Op de meeste websites kun je filteren op de woonstijl, waardoor je enkel meubels te zien krijgt die binnen deze stijl vallen. Hierdoor hoef je niet alle meubels bij langs te gaan en dat scheelt je veel tijd.

#3 Kleurgebruik

Bij het inrichten van een woonkamer moet je verder kijken dan alleen het meubilair. Een fijne bank, een lekkere stoel om in te zitten en een mooie salontafel is leuk, maar het kleurgebruik is minstens zo belangrijk. Focus je hierbij niet alleen maar op de kleuren van de meubels, maar besteed ook aandacht aan de kleuren op de muren. Kies het liefst voor kleuren die met elkaar matchen. Op deze manier is het een stuk aannemelijker dat je woonkamer een fijne ruimte wordt waar je graag tijd in doorbrengt.

#4 Licht

Licht is ontzettend belangrijk in een woonkamer, maar helaas houdt niet iedereen hier rekening mee bij het inrichten. Zonde, want hierdoor kan je woonkamer een sfeerloze ruimte worden. Via de ramen komt er overdag waarschijnlijk voldoende licht binnen, maar ’s avonds is dit niet het geval. Reden genoeg om ook aan de verlichting te denken bij het inrichten van je woonkamer. Als je niet precies weet welke lampen je nodig hebt en waar ze moeten komen, kan het helpen om een verlichtingsplan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.