De ultieme vakantie tip!

vakantie tipInmiddels is het dan eindelijk zover, heel Nederland heeft zomervakantie. De ene moeder vindt het heerlijk, de andere moeder kan niet wachten totdat de scholen weer begonnen zijn. Ik behoor tot de eerste categorie, maar dan wel alleen als ik mijn eigen gouden vakantie tip opvolg…

Bij ons zitten er inmiddels al bijna twee weken vakantie op. De eerste week hebben we echt genoten. We gingen op pad, genoten van het mooie weer en van elkaar. Het was echt een week met een gouden randje. Toen brak de tweede week aan. We hadden nog geen plannen en wat klonk dat heerlijk! Een lege agenda, alle tijd om van elkaar te genieten en te doen waar we op dat moment zin in hadden. Maar in de praktijk viel dat toch een beetje tegen.

We hadden allerlei wilde plannen, maar door Maikels hooikoorts kwam daar op de eerste dag al weinig van terecht. Verder waren er heel veel vrienden op vakantie en was het ook gewoon te warm om veel dingen te ondernemen. En ondanks dat we twee buitenkindjes hebben, werd ik van de hele dag in de tuin rondhangen ook niet blij. Emmi is dan namelijk een jonge puppy die van glijbaan naar glijbaan rent en waar ik dus steeds achteraan moet rennen om te zorgen dat ze niet van het trapje valt. Niet echt heel relaxed dus. Prima voor een uurtje, maar om nou met deze temperaturen door de tuin te gaan rennen? Nee dank je. Maar eenmaal weer binnen sloeg de verveling toe. Niet zozeer bij mij, maar wel bij de meiden. En ik kan je verklappen, daar wordt niemand gezelliger van.

En ineens wist ik het, ik moest zorgen dat mijn agenda de komende weken vooral niet leeg is. Lekker volplannen die hap, zodat er geen tijd is voor verveling. En dus ging ik aan de slag met plannen. Om nou elke dag naar de Efteling te gaan is natuurlijk een beetje overdreven, maar een wandeling, fietstochtje, speeltuintje, boodschapje hier en shopsessie daar horen daar natuurlijk ook gewoon bij. En dan met de trein naar de stad in plaats van met de auto, lekker picknicken in het park in plaats van in de achtertuin en zo zijn er nog veel meer leuke en simpele dingen te bedenken, alles om ervoor te zorgen dat de meiden zich niet gaan vervelen.

Dus bij deze mijn gouden vakantie tip, zorg dat de kinderen zich niet vervelen. En dan is zes weken vakantie echt heerlijk! Heel veel plezier de komende weken 😉

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?vakantie tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.