Paddenstoelzitten, ik ben het beu!

“Schat vandaag heb jij paddenstoeldienst hoor.” Een zin die bij ons in huis heel normaal is, maar waarvan anderen waarschijnlijk geen idee hebben waar het over gaat. Paddenstoelzitten, het duurt lang, is saai, slecht voor je rug en ik ben het beu…

Misschien heb je het al eerder voorbij zien komen, Emmi is op het moment niet echt een goede slaper. Dan heb ik het niet over de nachten want die zijn op zich prima. Als ze eenmaal slaapt dan slaapt ze in principe gewoon de nacht door, op een enkele keer na. Maar het in slaap vallen is echt dramatisch op het moment. Ze rekt tijd, komt haar bed uit, gaat boekjes lezen en als we niet oppassen stapt ze gewoon bij Aukje in bed. Niet heel handig, aangezien Aukje al slaapt zodra ze haar bed ook maar ziet.

Om te voorkomen dat Emmi haar grote zus wakker maakt hebben we besloten dat we op de gang blijven zitten totdat Emmi slaapt. Ik was namelijk zo naïef om te denken dat ze het na een week wel in de gaten zou hebben en vanaf dan gewoon in haar kamer zou blijven, maar niets is minder waar. We zijn nou al een paar weken bezig en er zit nog geen verbetering in.

In het begin dacht ik dat het door de middagdutjes kwam, maar dat lijkt toch geen verschil te maken. Het maakt ook niet uit of ze wel of niet moe is tegen bedtijd, ze wil gewoon niet slapen. Uiteraard heb ik al van alles geprobeerd, maar op dit moment lijkt het paddenstoelzitten gewoon het beste te werken. Maar wat is dat nou eigenlijk?

Op de gang staat een klein poefje, in de vorm van een paddenstoel. Zodra de meisjes in bed liggen ga ik daarop zitten, zodat ik Emmi in de gaten kan houden. Zo kan ik meteen inspringen als ze uit haar kamer komt. Helaas komt dat nog regelmatig voor, dus die paddenstoel staat er voorlopig nog wel even. Het vervelende is dat Emmi ook niet heel snel in slaap valt. Met een beetje pech zit ik soms ruim een uur boven, de ellende. Je kunt je vast voorstellen hoe comfortabel dat zit, op een paddenstoel. Niet echt dus. Maar op dit moment heb ik geen idee hoe we het anders kunnen doen. Ik wil gewoon niet dat ze Aukje wakker maakt.

Voorlopig gaan we dus nog maar even door met het paddenstoelzitten, tenzij iemand hier de gouden tip heeft. En hopelijk valt bij Emmi dan snel het kwartje dat ze gewoon, net zoals Aukje, meteen moet gaan slapen als ze in bed wordt gelegd en kijken we volgende maand met een lach terug naar deze “fijne fase”. Hoop je voor me mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.