Knutselen met Aukje: kerstkaart maken

kerstkaartenHet is bijna kerstmis. En wat is er nou leuker dan van je kleindochter een mooie, zelfgemaakte kerstkaart te krijgen? Dat willen alle opa’s en oma’s wel volgens mij. Ik weet zeker dat Aukjes opa’s en oma’s daar in ieder geval erg blij van worden, daarom gingen Aukje en ik samen aan de slag deze week.

Aukje is natuurlijk pas twee jaar, dus het echt zelf knutselen en maken van kerstkaarten is nog moeilijk. Maar met een beetje hulp van mama lukt het al best. En met een niet te moeilijk idee natuurlijk. Wat hadden we voor materiaal nodig?

Benodigdheden:

  • gekleurd papier
  • lijm (of plakstift)
  • stickertjes
  • schaar

Eigenlijk is dit heel erg simpel. Ik heb een groen vierkant blaadje dubbel gevouwen zodat ik een driehoek kreeg. Dat deed ik drie keer en die plakte ik boven elkaar op een gekleurd vel papier. Van bruin papier knipte ik nog een boomstam en klaar was de kerstboom, Wat grotere kindjes kunnen dit natuurlijk zelf doen maar Aukje is hier nog te klein voor.

Toen de boom klaar was mocht Aukje hem versieren Bij de Wibra kocht ik twee grote stickervellen met gouden sterren, dus Aukje hoefde alleen maar de stickertjes op de boom te plakken. Ze vond dit echt super leuk! In het begin plakte ze alles op elkaar, dus in het midden zit een dikke stapel met vallende sterren, maar ach, dat mag de pret niet drukken toch 😉

Een super simpel idee, maar het resultaat ziet er leuk uit en Aukje vond het ontzettend leuk om de stickertjes op te plakken. Sowieso zijn stickers wel een hit hier in huis. Voor iets oudere kindjes kan je misschien kiezen voor plakfiguurtjes in plaats van stickers, zodat ze zelf eerst nog plak erop moeten doen. Dat maakt het net wat moeilijker.kerstkaartEn dit is het resultaat, Aukjes eerste kerstkaart! Omdat tegenwoordig ook heel veel mensen kiezen voor een foto op een kerstkaart, komt er vanmiddag om 13.00 uur een extra artikel online met de leukste kerstfoto’s! Zeker even een kijkje nemen dus!

Heb jij wel eens zelf kerstkaarten gemaakt met je kind(eren)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.