5 manieren om te genieten van je koffie *

koffie

Koffie, nooit gedacht dat ik dat nog ooit dagelijks zou gaan drinken en toch is het inmiddels zo. Meerdere koppen per dag zelfs, al voeg ik er graag opgeschuimde havermelk aan toe. Op deze 5 manieren kan jij nog meer genieten van je koffie…

1.   Kom erachter welke smaak het beste bij jou past

Ben je een echte koffieliefhebber? Maar weet je nog niet precies welke smaak het beste bij jou past? Dan zou je bijvoorbeeld een koffiebonen proefpakket kunnen aanschaffen. Dan kun je verschillende smaken uittesten en ook experimenteren met jouw eigen koffiemolen. Wil je de koffie iets milder hebben? Gebruik dan een lagere maalgraad. Dan worden de bonen minder fijn gemaald en krijgt de koffie een mildere smaak. Dat komt omdat het water makkelijker tussen de gemalen bonen door kan komen. Wil je liever sterkere koffie? Dan kun je de bonen fijner malen.

2.   Creëer zelf een ijskoffie

Nu de zomer weer voor de deur staat, betekent dat niet dat je geen koffie meer kunt drinken. In een handomdraai heb je zelf een heerlijke ijskoffie gemaakt. Wellicht heb je het wel voorbij zien komen, een van de allernieuwste trends; whipped coffee. Deze trend is voornamelijk bekend geworden door een barista in Las Vegas die een video plaatste op de app TikTok. Oorspronkelijk komt het drankje uit Zuid-Korea. Daar heet het Dalonga coffee. Het drankje wordt gemaakt met een eetlepel oploskoffie, een eetlepel suiker en een eetlepel kokendheet water. Dit klop je op en de koffieschuim leg je bovenop melk. Heel makkelijk en simpel te maken, en ideaal voor de warme dagen!

3.   Bak iets met koffie

Koffie hoeft niet alleen gedronken te worden. Je kunt er ook ontelbaar veel andere lekkernijen mee maken! Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke tiramisu. Je kunt het ook verwerken in een heerlijk dessert. Op deze manier kun je jouw gasten op een originele, speciale manier verrassen. Gebruik daarom je vrije tijd voor het uitvinden van alle lekkere dingen die je met koffie kunt maken. Zo heb je niet alleen een leuk activiteit te doen, maar krijg je er een heerlijk resultaat bij!

4.   Gebruik het in de badkamer

De koffierestanten die je overhoudt van het zetten van een heerlijk bakje koffie hoef je niet direct weg te gooien. Als je de koffierestanten in een pot bewaard en mixt met suiker kun je het perfect gebruiken als scrub. Dit is niet alleen heel milieubewust maar ook goed voor de huid. Zo geef je de koffierestanten alsnog een tweede leven en kun jij er zelf ook dubbel van genieten! Daarbij bevatten sommige scrubs uit de winkel harde deeltjes die niet goed zij voor de afvoer van je douche. Dat zul je met deze nieuwe scrub niet meemaken.

5.   Gebruik het in de tuin

Van de koffierestanten kun je niet alleen een scrub maken, je kunt het ook gebruiken in de tuin. Dit is niet alleen goed voor de plantjes maar het schrikt ook ongedierte en katten af. Perfect om te gebruiken in je moestuintje dus! Let er wel op dat niet alle planten van deze koffierestanten houden, lees je daarom van tevoren goed in of jouw planten hier wel van kunnen genieten.

Hoe drink jij jouw koffie het liefste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.