5 tips voor een gezonder leven *

gezonder leven

Heb jij de knop nog niet gevonden? De knop die soms even om moet gaan, om gezonder te gaan leven? Met deze 5 tips weet ook jij binnen no time die knop om te zetten. Op naar een gezonder leven!

Gezonder leven, iets wat heel makkelijk klinkt maar in de praktijk lang niet altijd makkelijk blijkt te zijn. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij gezonder wilt gaan leven, maar het belangrijkste is dat je het wel echt zelf moet willen. Je zult merken dat het je een stuk makkelijker af gaat, wanneer je het echt voor jezelf doet, dan wanneer je het gevoel hebt dat je het (van iemand anders) moet. En dan is de truc, om je leefstijl om te gooien…

  1. Beweeg je al voldoende? Bewegen is gezond, niet alleen om calorieën te verbranden, maar door voldoende te bewegen, verklein je de kans op allerlei klachten en ziektes en het is ook nog eens heel erg goed voor je mentale gezondheid. Sommige mensen googelen meteen op personal trainer Ridderkerk, een nogal radicale aanpak, terwijl anderen het wat rustiger aanpakken en de dichtstbijzijnde sportschool opzoeken. Beiden is helemaal prima natuurlijk, maar meer bewegen kan ook al betekenen dat je voortaan met de fiets naar je werk gaat. Laat de lift voor wat het is en pak de trap, of wandel elke avond na het eten even een rondje door de wijk, voordat je op de bank ploft.
  2. Drink voldoende water. Deze blijft ook voor veel mensen lastig, al zijn er tegenwoordig allerlei hulpmiddeltjes om het drinken van water makkelijker (of vooral, lekkerder) te maken. Maar wen jezelf gewoon aan om voor elke kop koffie, eerst een glas water leeg te drinken. Dan is je dorst al weg en geniet je ook nog eens meer van je koffie, win-win! Of zet een grote literkan water op het aanrecht en spreek met jezelf af dat die twee keer op een dag leeg moet. En voor het geval je een echte frisdrank/sapjes drinker bent, vervang deze simpelweg door water en je bent er al.
  3. Zorg dat je genoeg slaapt. Slaap wordt vaak zo ontzettend onderschat, maar is superbelangrijk. Probeer je nachtrust zo in te plannen, dat je volledige slaapcyclussen maakt. Zo wordt je ook nog eens meer uitgerust wakker. Een nacht van 7,5 uur slaap is bijvoorbeeld prima, maar een nacht van 9 uur slaap is nog net een tikkeltje beter (maar niet altijd even haalbaar, dat begrijp ik ook).
  4. Beperk je alcohol, nicotine en cafeïne inname. Ik zeg bewust beperk, omdat het helemaal loslaten hiervan voor sommige mensen echt heel erg moeilijk is. Maar is dat wijntje elke dag nou wel echt nodig? Of kan dat ook worden teruggebracht naar alleen in het weekend? Of misschien zelfs alleen op een feestje? Maar wil je gezonder leven, kijk dan eens kritisch naar je eigen inname, vaak is het een gewoonte geworden, maar mis je het niet eens als je ermee stopt…
  5. En last but not least, eet gezond. En wat is nou gezond eten? Gebruik je boerenverstand en dan weet je het eigenlijk wel. Niet teveel suikers of vet eten. Probeer zo’n 80% onbewerkt voedsel te eten, en dan kan je best af en toe eens wat lekkers pakken hoor, geen probleem. Maar eet je voor 80% fastfood, kant en klaar maaltijden, taartjes, snoepjes en ander bewerkt voedsel, dan krijg je veel te veel suikers, vetten en andere toevoegingen binnen en dat past niet bepaald binnen een gezonde leefstijl.

Succes met deze ‘gezond leven tips’. Ook jij kunt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.