Hoe kun je iemand bedanken? *

Kaartje sturen

De meester of juf die je kind het hele schooljaar heeft bijgestaan. Iemand uit je familielid die je heeft ondersteund in een moeilijke tijd. Of een collega die een goed woordje voor je heeft gedaan. Er zijn genoeg momenten in je dagelijks leven waarop je iemand wilt bedanken! Doe dit dan ook zeker, om je waardering te uiten. Op zoek naar ideeën voor bedankjes? Lees snel verder.

Schrijf het op

Het is mooi om een bedankje op te schrijven. Dit is ook een ideale manier om iemand te bedanken als je het moeilijk vindt om de woorden face-to-face uit te spreken. Of als je die ander (de komende tijd) niet ziet. Een kaartje is daarnaast altijd bijzonder om te ontvangen, al helemaal met een persoonlijke boodschap erop. Je stopt er immers tijd en aandacht in. Daarom kun je een mooie kaart maken, waar je op noteert dat je blij bent met iemands hulp. Wat wil je de ander laten weten? Denk goed na over de woorden die je kiest, zodat het echt een leuk, gepersonaliseerd kaartje is.

Geef een cadeautje

Een bedankje benoemen is al heel waardevol. Maar soms wil je net wat meer geven, in de vorm van een cadeautje. Dit is dan ook zeker een manier om iemand extra te bedanken. Zoek een leuk cadeautje uit, of het nu klein of groot is. Het is het belangrijkst dat het cadeautje bij hem of haar past. Maar ook een wat algemener cadeautje valt in de smaak, zoals chocolade, een fles wijn, een bloemetje of iets leuks voor in het interieur. Je kunt dit trouwens goed combineren met een kaartje sturen. Je kunt een cadeautje namelijk direct meesturen met de kaart. Dit is ook leuk om zelf te ontwerpen, zo kan je bijvoorbeeld een Greetz kaart maken. Zo sla je natuurlijk twee vliegen in een klap.

Spreek het uit

Kom je de ander tegen? Dan kun je ook uitspreken dat je dankbaar bent. Neem iemand even apart en benoem dat je het waardeert dat hij of zijn voor je klaarstaat, op welke manier dan ook. Dat kan soms best spannend zijn, afhankelijk van het thema waar het over gaat. Maar de ander is er vast en zeker blij mee! Zo weet hij of zij immers dat de hulp niet voor niets is geweest. En een simpele ‘bedankt’ kan voor een ander al veel betekenen, dat moet je niet onderschatten. Wil je het liever wat grootser aanpakken? Dan is het juist een idee om de ander te bedanken als er meer mensen bij zijn. Doe dit bij een familieaangelegenheid, om maar iets te noemen. Geef bijvoorbeeld een mooie speech om je dankwoord uit te spreken.

Iets terugdoen

Het is natuurlijk mooi als je ook iets terug kunt doen of geven. Sta daarom andersom ook voor een ander klaar, al helemaal als hij of zij voor jou klaarstaat. Je hoeft niet meteen iets terug te doen, maar dit kan juist ook op een later moment zijn. Iedereen gaat immers soms door een moeilijke periode in het leven: juist dan is dat stukje ondersteuning zo belangrijk. Maar je kunt iemand tevens helpen bij hele praktische zaken, zoals een verhuizing of de organisatie van een feestje. Om maar wat te noemen! Of deel juist je skill met de ander. Ben je bijvoorbeeld goed met computers, maar de ander niet? Daar kun je iemand goed mee uit de voeten helpen. Of kun je bijvoorbeeld heerlijk koken? Maak dan een maaltijd klaar, zomaar als verrassing. Als je daarbij ook nog eens de smaak van de ander aanhoudt, is het al helemaal een succes.

Er zijn veel manieren om iemand te bedanken. Welke van de bovenstaande tip(s) spreekt jou aan? Doe hierin natuurlijk vooral wat goed voelt. En sta op jouw beurt ook weer met liefde voor de ander klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.