Wat is jouw favoriet voor op de BBQ? *

spareribs

Nu de eerste zonnestralen zich alweer voorzichtig laten zien, begint het stiekem al te kriebelen. Het voorjaar is in zicht en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor de barbecue!


Nu de BBQ’s die we gebruiken steeds geavanceerder worden, krijgen we ook steeds meer mogelijkheden als het gaat om het soort vlees dat we erop kunnen leggen. Niet langer hoeven we ons te beperken tot de klassiekers die we er al zo lang op leggen, denk aan de bekende hamburgers, worstjes, spiesjes en speklapjes. Nee, op de BBQ’s van nu bereid je bijvoorbeeld spareribs. Vlees waar we in de keuken nog wel eens moeite mee hebben, omdat het erg lang moet garen en een constante temperatuur vereist, komt op onze BBQ of buitenkeuken perfect tot zijn recht. We bereiden er short ribs op alsof het niets is, en leggen er als dit soort spektakelstukken klaar zijn net zo gemakkelijk nog wat burgertjes op. Wat is jouw favoriet op de BBQ? Ga je voor vlees dat een ‘low en slow’ bereiding vereist? Of houd je toch meer van de klassiekers die een stuk sneller klaar zijn?

Met de moderne BBQ kun je alles

De barbecue zoals velen hem kennen, met de klassieke kooltjes en een klein rooster om je vlees op te leggen, die verliest steeds meer terrein. Je ziet hem vooral nog bij mensen die slechts incidenteel de BBQ gebruiken, die het leuk vinden om een paar keer per zomer wat vlees buiten te bereiden.

Beschouw je jezelf als een serieuze BBQ-kok, dan heb je waarschijnlijk een model in de tuin staan dat een stuk geavanceerder is. Eentje waarbij je bijvoorbeeld de temperatuur goed kunt regelen en constant kunt houden. Dat is ideaal en ook eigenlijk wel vereist als je op de BBQ grote stukken vlees langzaam wil laten garen. Hierbij is het van belang dat je de juiste temperatuur kunt bereiken, controleren en vasthouden, zodat je zeker weet dat het vlees op het juiste tempo gaart. Niet te snel, dan is de buitenkant taai en de binnenkant rauw, maar ook niet te langzaam, om te voorkomen dat de bereidingstijd nog een heel stuk langer wordt, en iedereen met knorrende magen zit te wachten tot het vlees nu ein-de-lijk eens klaar is.

Een spontane BBQ kan natuurlijk ook

Ben je een echte liefhebber, dan waag je waarschijnlijk aan echte pronkstukken, aan vlees dat uren nodig heeft om te garen en dat je niet zomaar even bereidt. Maar dat wil nog niet zeggen dat je ook niet zo nu en dan kunt genieten van het wat simpelere werk, van vlees dat lekker snel klaar is en eenvoudig te bereiden. Net zoals veel andere mensen, die wat minder BBQ-master zijn, dat eigenlijk altijd doen, en waar je ook prima van kunt genieten. De keuze is aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.