Welke koffie past het best bij jou? *

armbandje Isabel Bernard

Er zijn zoveel soorten koffie te koop, zowel om thuis te bereiden als om onderweg of in de horeca te drinken, dat je er bijna keuzestress van zou krijgen. Welke koffie past nu eigenlijk het best bij jou, en hoe bepaal je dat?

Een kopje naar je smaak

De meeste mensen vinden het fijn om een individueel kopje koffie te kunnen zetten. Eentje die bereid is op een manier die zij het lekkerst vinden, zodat het resultaat optimaal smaakt. In de horeca hoef je je hierover geen zorgen te maken, daar is het een kwestie van tussen alle keuzemogelijkheden de variant te vinden die het best bij je past.

Thuis kies je in dit geval het best voor een machine die de kopjes koffie per stuk aflevert, wat vrijwel altijd het geval is bij de moderne machines. Hierbij heb je dan weer de keuze uit verschillende opties, waarbij het wederom om je persoonlijke smaak gaat. Zo staat de Dolce Gusto bekend als een beetje speels, met keuze uit verschillende smaakcombinaties. De Nespresso is wat serieuzer, maar kent ook aardig wat variëteiten. Kijk goed naar het soort cups of pads dat in een machine past, en welke keuze je hebt qua smaken, als je houdt van een specifiek soort koffie, of juist liever kiest voor wat meer afwisseling.

Liefst zo snel mogelijk!

Ben jij iemand die zijn koffie altijd snel klaar wil hebben? Kies dan voor een machine die zijn werk snel kan doen. Je komt dan al snel bij een machine voor cups of pads uit, omdat deze nu eenmaal razendsnel zijn. Machines waarin de koffiebonen eerst nog vermalen moeten worden, doen er meestal wat langer over. Een prima keuze als koffiedrinken voor jou meer een belevenis is, waarbij je ook kunt genieten van het hele proces van het bereiden ervan, maar wat minder geschikt voor mensen die altijd haast hebben.

Om samen van te genieten

Geniet jij het liefst niet in je eentje van je koffie, maar is het voor jou typisch een drankje dat je met anderen nuttigt, of dat nu met je partner of met eventueel bezoek is? Dan kies je het best voor een machine die twee kopjes tegelijk kan zetten, of een exemplaar dat zo snel is dat je het tweede (en eventueel ook het derde, vierde, vijfde…) kopje kunt zetten zonder dat het eerste ondertussen al afkoelt. Samen koffiedrinken is tenslotte alleen leuk als je iedereen ook echt van zijn of haar koffie kan genieten, en niet wanneer er mensen met een koud bakje in hun handen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.