Zo kun je helemaal tot ontspanning komen *

ontspanning

Het lijkt wel alsof onze hele samenleving vandaag de dag onder hoogspanning staat. We leven in een prestatiemaatschappij, waar eigenlijk maar weinig aandacht is voor onze mentale gesteldheid. Dat terwijl ons hoofd hetgeen is waar we op moeten functioneren. Hoe zorg je ervoor dat je helemaal tot ontspanning komt? Dit zijn de drie effectiefste manieren.

Meditatie en mindfulness

Mediteren en mindfulness zijn twee heel effectieve manieren om tot diepe ontspanning te komen. Door te mediteren en aan mindfulness te doen, kom je weer in contact met jezelf. Bij deze twee manieren om te ontspannen, focus je je compleet op je ademhaling. Zo kun je je gedachten loslaten en je bewust worden van wat er nu gebeurt. Dat is compleet waar mindfulness over gaat: in het nu leven.

Door in het nu te leven, kun je spanning verminderen. Je ervaart meer innerlijke rust. Mediteren kost maar een paar minuten per dag, maar biedt wel enorme voordelen. Want als je je geestelijk goed voelt, voel je je lichamelijk ook een stuk beter. Verdiep je eens in deze twee zaken, en kijk of het iets voor jou is. Het klinkt misschien zweverig, maar het heeft niets met zweverigheid te maken.

Truffelceremonie om op innerlijke reis te gaan

Ga op zoek naar je innerlijke zelf middels een diepgaande spirituele ervaring: een truffelceremonie. Je denkt hier misschien aan ‘high worden’ en aan ‘jezelf verdoven’, maar dat is totaal niet het geval. We noemen de truffels die hier worden gebruikt weleens ‘magic truffles’. Ze bevatten stofjes die ervoor zorgen dat je tot een intense, spirituele en introspectieve ervaring komt. Natuurlijk neem je ze niet alleen: het gebeurt allemaal onder begeleiding van mensen die hier veel ervaring mee hebben.

Je bevindt je tijdelijk even in een heel andere wereld. Daardoor krijg je nieuwe inzichten en kun je emotioneel helen. Microdosing zorgt voor een diepe ontspanning. Een heel aparte manier van tot rust komen, en een bijzondere ervaring op zich.

Een worden met de natuur

Word weer een met de natuur door een boswandeling te maken of door even in de hei te gaan zitten. Je bent dan weg van de drukte van het dagelijks leven. Natuurwandelingen en bosbaden worden al heel lang in Japan gedaan. Daar heet het Shinrin-yoku. Japanners weten hoe goed het kan helpen om stress te verminderen en je op te laden.

Absorbeer de rustige atmosfeer van het bos, luister naar de geluiden van de natuur. Voel de grond onder je voeten en neem even een momentje voor jezelf. Zo krijg je een diepere ontspanning. Vaak worden we namelijk overvoerd door prikkels van alledag, en in het bos of in de natuur vallen al die prikkels weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.