15 dingen die ik deze vakantie wil doen

Over een paar daagjes begint voor Aukje de zomervakantie. Nou gaan wij eigenlijk nooit weg in de zomer, dus daarom probeer ik elk jaar wel wat leuke activiteiten te bedenken om te voorkomen dat we zes weken thuis hangen. Bij deze het lijstje voor dit jaar…

 1. Papagaaienpark Zoo Veldhoven. Dit vond ik zelf als kind altijd zo leuk, de papegaaien pinda’s geven. Nou zijn onze kinderen nogal bang van alles wat beweegt, maar volgens mij hebben ze daar tegenwoordig speciale stokjes voor, zodat ze het op afstand kunnen geven.
 2. Bioscoop. Gezellig met de meisjes naar de film, altijd leuk!
 3. Efteling. Dit begint traditie te worden. Maar ik twijfel nog of ik het nu het geld waard vind met alle Corona maatregelen (wie is er al geweest en kan me hier meer over vertellen?)
 4. Speeltuin fietstocht. Fietstassen vol lekkers en zo van speeltuin naar speeltuin fietsen. Steeds even fijn spelen, wat lekkers eten en drinken en weer door naar de volgende speeltuin.
 5. Julianatoren. Een verzoekje van Aukje, naar haar favoriete pretpark de Julianatoren.
 6. Blauwe bessen plukken. Dit roep ik dus al jaren, maar komt er steeds niet van. Onze meiden zijn dol op blauwe bessen dus als het mag i.v.m. alle maatregelen dan wil ik het dit jaar toch echt eens gaan doen.
 7. Pluktuin Mierlo. En ook het plukken van een bos bloemen staat al langer op ons lijstje. Dit jaar moet het toch echt een keer lukken.
 8. Kinder high tea. Gezellig samen met een vriendin en haar kindjes genieten van een kinder high tea, lijkt me zo leuk!
 9. Het gouden woud. Hier hoor ik ook steeds zoveel leuks over, maar ik ben er zelf nog nooit geweest. Daar moet verandering in komen!
 10. Pannenkoeken eten bij de Philips Fruittuin. En van tevoren natuurlijk wat mooie foto’s van de meisjes proberen te maken in de boomgaard.
 11. Blote voetenpad. Ook deze staat er al jaren op, dit jaar dan toch misschien echt?
 12. Kabouterpad, kan ook prima in de zomer hoor.
 13. Buiten zwemmen. Vorig jaar ging ik voor het eerst in mijn eentje met beide meisjes naar een buitenbad. Ik vond het spannend, maar het ging super goed. Toen het te druk werd gingen we gewoon weer naar huis. Dit jaar nog eens proberen.
 14. Ons eigen maisdoolhof, dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar volgens mij ben ik er vorig jaar dus helemaal niet in geweest haha.
 15. Logeerpartijtje. En tot slot wil ik graag een gezellig logeerpartijtje organiseren met de meiden. In welke vorm weet ik nog niet, met een vriendinnetje (vind ik Aukje stiekem nog wel jong voor) of gewoon lekker met z’n vieren in de woonkamer? Daar bedenken we vast nog wel iets op!

Wat zijn jouw plannen voor de vakantie en heb jij nog een leuke aanvullende tip voor ons? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.