8 x favoriete uitspraken van mijn peuter

uitspraken van mijn peuterAls andere mensen vragen hoe oud Aukje is en ze horen dat ze twee is, dan is de eerste reactie vaak “ik ben twee en ik zeg nee”. En ik kan niet anders dan toegeven dat het woordje nee inderdaad een woordje is dat ze erg goed kent. Maar ze heeft meer favoriete uitspraken en ik laat ze vandaag aan jullie zien.

  1. Kan niet. Aukje is nogal makkelijk uitgevallen en als iets ook maar één tel niet lukt dan zegt ze meteen; “kan niet!” Denk daar dan ook even een zeurderig stemmetje bij en als ik niet snel genoeg help dan wordt het op de grond gegooid. Dan is mevrouw boos.
  2. Mama tillen. Daar heb je dat gemakzuchtige weer. Maar het schijnt dat Maikel vroeger hetzelfde deed. Typisch gevalletje de appel valt niet ver van de boom… 😉
  3. Doei, straks. Standaard als iemand weggaat, of als Aukje zelf besloten heeft om weg te gaan 😉 “Doei, (tot) straks!”
  4. 7 – 8 – 9 – 10… ik kom! Aukje is dol op verstoppertje en inmiddels denkt ze volgens mij dat de woorden “ik kom” standaard na de tien komen. Soms zit ze een boekje te lezen en dan hoor ik haar ineens tellen en gisteren hoorden we haar via de babyfoon in bed ook nog lang natellen. Super schattig!
  5. Allee, papa doen! En dan bedoelt ze eigenlijk niet doen. En allee is een woordje dat ze echt van Maikel heeft geleerd. Dus wanneer iemand iets doet wat Aukje niet wil dan zegt ze dit, zo grappig.
  6. Aukje doen. Ik denk dat elke peuterouder deze uitspraak wel herkent. Want een peuter wil alles, of in ieder geval veel, zelf doen…
  7. Aukje auw. Jaja bij elk zuchtje wind dat langs haar benen waait 😉 Kusje erop en het is over…
  8. Deze, boven, broodje, koekje, worstje Als laatste allemaal losse favoriete woorden van Aukje. Geen uitleg nodig denk ik. Al kan boven wel verschillende dingen betekenen, een trap, naar boven gaan of klimmen.

Heeft jouw kindje ook een paar favoriete uitspraken? Laat het me weten!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.