Als je peuter niet wil slapen…

slapenWij weten eigenlijk helemaal niet hoe dat is, als je peuter niet wil slapen. Gelukkig maar, want mijn slaap is heilig haha. Maar gisteren wilde ons mupke dus niet slapen, en de reden daarvoor is me nog steeds niet helemaal duidelijk.

Zoals elke andere avond legden we Aukje rond 19.00 uur in bed. Eerst gezellig op het grote bed spelen met papa en daarna lekker wassen, tandjes poetsen, verhaaltje lezen en naar bed. Niks aan de hand. Maar na ongeveer een uurtje werd ze ineens erg onrustig. Ze bleef maar rollen, draaien en jammeren en na een paar minuten ben ik er naartoe gegaan. Eenmaal op de kamer bleek dat ze nog sliep, beetje jammer dat ze nu wakker werd van mij. Zou ze een nachtmerrie hebben gehad? Omdat Aukje nooit wakker wordt, maar ze nu wel erg verdrietig was haalde ik haar uit bed. Nadat ze was gekalmeerd legde ik haar terug in bed. Na een tijdje weer hetzelfde verhaal. Na wat er de vorige keer gebeurde, durfde ik haar nu niet te laten huilen in de hoop dat het over zou gaan, dus ik ging er maar weer naartoe.

Bij de vierde keer was ik het beu. Wat was er toch aan de hand? Ik besloot om Aukje bij mij in bed te nemen. Alleen is ons bed voor Aukje een plek om te spelen en  niet om te slapen, dus mevrouw ging los. Ik moest gaan liggen, ik kreeg de speen in mijn mond, haar knuffel in mijn armen en een aai over mijn wang. “Truste!” En een plezier dat ze had! Ze werd steeds vrolijker en we vroegen ons echt af waarom ze niet hartstikke moe was. Maar goed, na een tijdje gespeeld te hebben vonden we het toch echt tijd om haar weer naar haar eigen bedje te brengen.

Maikel bracht Aukje, na een laatste nachtkus, naar haar eigen bedje. Ik was bang dat ze toch niet zou gaan slapen, dus ik lag te wachten totdat ik haar weer zou horen. Maar ik hoorde niks… Fijn! Uiteindelijk is ze dan toch in slaap gevallen. Maar wat het nou geweest is…?

Heb jij dat ook wel eens gehad, dat je kindje niet kon slapen en je wist niet waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.