Aukjes kapsels #1

Screenshot_2015-07-02-21-45-29-1

Al vanaf de geboorte is ons mupke gezegend met een mooie bos haar. Bij haar geboorte was ze erg donker, maar inmiddels heeft ze al mooie lange (donker) blonde lokken. Toen ze nog een stuk kleiner was vond ik het leuk om haar pony aan de zijkant vast te maken met een vrolijk babyspeldje. Op een gegeven moment ben ik voor de lol eens gaan kijken of ik al twee kleine staartjes kon maken en dat lukte (jeej!) Vanaf dat moment heb ik eigenlijk elke dag wel twee staartjes bij Aukje gemaakt. Ze kreeg ineens een heel ander snoetje met haar haren vast in plaats van los. En wat stond het schattig twee van die mini staartjes! Inmiddels zijn we een aantal maanden (en kapsels) verder en is haar haar flink gegroeid.  

20150624_143237

20150603_142727

 

 

 

 

 

 

 

In het begin was ik al erg blij dat ik van die dunne glibberige, gladde haartjes twee staartjes kon maken. Dus dat deed ik dan ook elke dag. Totdat ik Aukje op een dag op ging halen van het kinderdagverblijf en ze twee super schattige knotjes had. Wat stond dat leuk! Thuis moest ik natuurlijk meteen even inspecteren hoe de knotjes waren gemaakt zodat ik het de dag erna, na zou kunnen maken. Ik moest even oefenen (tjonge dat valt nog niet mee om die wiebelige dreumes haartjes netjes bij elkaar te krijgen…) maar ik denk dat ik inmiddels wel kan zeggen dat het me aardig lukt. Soms doe ik er voor de variatie twee schattige vlindertjes in (ik weet het, een beetje too much misschien maar stiekem toch wel erg leuk)

20150614_153841

20150429_152413

 

 

 

 

 

 

 

Toen kreeg ik de smaak te pakken 😉 Ik vind het leuk om verschillende dingetjes uit te proberen dus ben ik ook met Aukjes haar gaan experimenteren. Haha dat klinkt veel spannender dan het is natuurlijk. As het op een gegeven moment lang genoeg is dan past het gewoon simpel (maar ook erg schattig) op één staartje. Een ontzettend overdreven maar stiekem o zo schattig strikje erin en we hebben weer een ander lief meisjeskapsel. Of eerst twee staartjes maken en daar dan samen weer 1 staartje van maken. Twee vlindertjes erin en weer een ander model. Helaas was dit maar voor korte duur, want het staartje ging al snel kaarsrecht omhoog staan haha. Niet zo’n succes dus… Maar wel een mooi fotokapsel 😉

20150518_154514 20150601_151922

 

 

 

 

 

 

 

En als laatste het welbekende vlechtje. Haar haar is nog te kort voor één vlecht, maar twee vlechtjes past al makkelijk en zeker als het twee ingevlochten vlechtjes zijn. Dat vind ik altijd zo lief staan bij kleintjes! Voor de variatie heb ik ook een keer geprobeerd om bovenop twee korte stukjes haar in te vlechten maar zoals je ziet moet ik daar nog even goed mee oefenen. Maar komt goed! Als ik haar iets te eten geef dan kan ze redelijk stil blijven zitten en kan ik dus lekker oefenen op mooie strakke vlechten.

Heb jij nog een leuke tip voor ons om uit te proberen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.