Een half jaar zwemles – Hoe gaat het nu?

“Papa ik heb bandje 5!” Trots rende Aukje gisteren na de zwemles naar Maikel. Wat een verschil met een half jaar geleden, toen kwam ze heel anders thuis…

Vijf februari van dit jaar had Aukje haar eerste zwemles. Hoewel ze er vooraf ontzettend veel zin in had, vond ze het op het moment zelf toch ineens erg spannend en liet ik een huilend meisje achter. Dit bleef bijna het hele eerste badje zo. Toen Aukje net een beetje gewend was en ze eindelijk niet meer hoefde te huilen bij aanvang van de zwemles, kreeg ze haar tweede bandje en mocht ze door naar het grote zwembad. Even dacht ik dat we weer opnieuw zouden beginnen maar gelukkig stopten de tranen al na enkele lessen.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en nog steeds gaat Aukje niet met heel veel plezier zwemmen, maar ze weet dat het erbij hoort. Ze hoeft niet meer te huilen en is na elke les ontzettend nieuwsgierig of ze nieuwe vlaggetjes heeft gehaald. Ik moet wel zeggen dat dit systeem haar enorm motiveert en ze doet alle lessen dan ook erg serieus mee. Je ziet haar gewoon per les groeien, zo fijn! Trots dat ze is als ze weer een nieuw bandje heeft behaald! En terecht natuurlijk.

Inmiddels zitten we op de helft van de bandjes voor haar A diploma. Ik wil graag dat ze door gaat met zwemmen totdat ze ABC heeft, dus dat duurt nog wel even. Als ze op dit tempo verder gaat dan doet ze ongeveer 6 weken over een bandje en dat is denk ik redelijk gemiddeld. Dan zijn we hopelijk begin volgend jaar van de zwemlessen af en hoeft ze op vakantie niet meer van die ellendige zwembandjes om. En dan mogen we twee jaar later weer opnieuw beginnen met Emmi haha. Maar dat duurt gelukkig nog wel even.

Hoe lang deden jullie kids over de zwemlessen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.