Eerst proeven, dan betalen, aldus de peuter…

boodschappenIk kan me nog herinneren dat ik als kind met mijn vader door de supermarkt liep. We hadden honger en namen daarom, naast de weekboodschappen, twee van die kleine slaatjes mee. Mijn vader zei tegen mij dat ik best al mocht beginnen met eten, waarop ik hem vragend aankeek, hoezo? We moesten toch eerst afrekenen? Volgens mijn vader mochten we best al beginnen met eten en dat deed ik dus ook maar. Vervolgens stonden er twee lege plastic bakjes op de loopband bij de kassa. Ik  kan me niet meer herinneren of de caissière er iets van heeft gezegd, maar het feit dat ik dit nog weet zegt genoeg, ik vond het maar gek…

Als ik met Aukje door de supermarkt loop dan is er altijd wel iets wat ze wil hebben. Meestal een banaantje (en als we geluk hebben dan krijgt ze die nog eentje bij de Jumbo ook), maar ook als we koekjes kopen dan wil ze er maar al te graag aan beginnen in de winkel. Van mij mag dat niet, want we moeten eerst naar de kassa en daarna mag ze soms dan best een koekje of een banaantje hebben. Een tijdje terug zat ik even niet op te letten en toen was mevrouw al in de winkel begonnen met het snoepen van wat blauwe besjes. Toen ik het zag moest ik eigenlijk wel lachen en omdat ik de besjes al op de zelfscanner had staan had ik er toch wat minder moeite mee. Eigenlijk is het hetzelfde principe, want ik had nog niet betaald. Maar omdat ik het wel al op de scanner had staan voelde het minder erg.

En zo gaat het eigenlijk ook met de verse jus d’orange. Als we een klein flesje kopen dan wil Aukje eigenlijk altijd al meteen een slokje. Het is erin geslopen dat ze dat dan ook wel mag, voordat ik de dop erop draai. Eigenlijk mag dit natuurlijk net zo goed niet, want ik heb er nog niet voor betaald. Maar het staat wel al op mijn scanner… En zolang ik ook maar meteen doorloop en niet na het slokje het flesje weer onder de tap houd 😉 heb ik er nog niet zo’n moeite mee… (overigens is dit het enige hoor! Alleen een slokje sinaasappelsap en de rest moet echt eerst worden afgerekend!)

Heeft jouw kind weleens iets gegeten in de supermarkt voordat je had afgerekend?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.