Even bijkletsen

krullenkapper helmond

We doen gewoon even alsof we vriendinnen zijn en samen onder het genot van een wijntje en een bitterbal (of twee, of tien πŸ˜‰ aan het bijkletsen zijn. Want er is genoeg te vertellen weer!

Aukje

Afgelopen weekend vierden we Aukjes verjaardag. Doordat ze hier zo naar uitkeek, was ze eigenlijk helemaal niet zo bezig met Sinterklaas en dat is stiekem best fijn. Zo kunnen we feest voor feest afwerken haha. Vrijdag was ze echt jarig, mocht ze op school trakteren en vierden we haar kinderfeestje en zaterdag haar “grote mensen feest”. Ze was echt helemaal jarig en heeft beide dagen gestraald!

Verder gaat het ontzettend goed met Aukje. Op school gaat het goed, we moeten wel wat extra oefenen met lezen thuis omdat haar tempo nog wat aan de lage kant ligt, dus dat doen we netjes. Gelukkig vindt Aukje het leuk om te oefenen dus dat scheelt. Met zwemles gaat ze daarentegen als een speer. Ze is in februari begonnen en mag eind november op voor haar A diploma, super knap!

Ik merk dat ze op het moment wel heel erg moe is. Tranen zitten hoog en elke avond ligt ze binnen twee minuten te slapen. Ik probeer haar dan ook echt om 18:30 uur in bed te leggen, zodat ze lekker lang kan slapen (mits haar kleine zus haar niet wakker maakt). Aukje heeft die slaap ook echt nodig. Het is ook veel allemaal, groep 3 vergt heel wat, zwemles, jarig en dan ook nog de spanning rondom Sinterklaas, maar ze doet het super goed.

Emmi

Met Emmi gaat het ook goed. Ze kletst je de oren van het hoofd en heeft tegenwoordig een behoorlijke eigen wil. Als het aan Emmi ligt dan trekt ze elke dag haar Pietenpakje aan of loopt ze in haar onesie. En geef haar eens ongelijk πŸ˜‰

Op het moment kopieert ze Aukjes gedrag heel erg, waardoor ze regelmatig met elkaar overhoop liggen. Zo wil Emmi alles zelf doen, ook al wil Aukje helpen. Emmi wil alles als eerste doen en het liefste ook nog alleen. Ze denkt dat Aukjes verjaardagscadeaus van haar zijn dus dat is nog wel lastig, maar gelukkig vieren we al heel snel pakjesavond en dan heeft ze haar eigen cadeaus haha.

Verder is het een heerlijk kind. Ik roep elke dag dat ik haar wel op kan vreten en ’s avonds baal ik soms dat ik dat niet echt heb gedaan πŸ˜‰ want ze kan ook enorm het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Zindelijk worden is totaal nog niet aan de orde maar volgens mij is dat gewoon omdat ze er gewoon nog geen zin in heeft. Een beetje eigenwijs is ze namelijk wel, net zoals haar grote zus.

En met mij

Met mij gaat het ook goed. Beetje druk wel de laatste tijd, door allerlei omstandigheden weinig werkdagen gehad dus moest het bloggen weer veel in de avonduren. Binnenkort ga ik een nachtje weg met vriendinnen en daar kijk ik echt ontzettend naar uit! Even geen mama zijn maar plezier maken, bijkletsen, wijntjes drinken en bitterballen eten πŸ™‚

Het huishouden is er een beetje bij ingeschoten dus ik ben druk met inhalen (maar zie enorm tegen twee (rommel)ruimtes op in huis…) Ik had afgelopen zondag even een baaldag omdat ik heel graag met ons gezin naar de intocht van Sinterklaas wilde gaan kijken, maar omdat Maikel altijd werkt op zondag zijn dat soort dingen gewoon lastig. Maar gelukkig ben ik inmiddels wel weer uitgebaald πŸ˜‰ en weer gewoon druk met de dagelijkse dingen.

Het sporten gaat nog steeds goed, ik ga braaf twee keer per week maar ik twijfel er wel over om over te stappen van E-Gym naar groepslessen. Binnenkort maar eens kijken welke lessen ik leuk vind en qua tijd goed uitkomen. Maikel is inmiddels ook begonnen met E-Gym en waar ik eerst dacht dat we gezellig samen konden gaan zijn we in de praktijk nog nooit samen geweest, hij gaat liever ’s avonds en ik ga liever overdag haha, dus dat schiet niet heel hard op.

Met mijn lenzen gaat het steeds beter, maar ik vraag me af of we er al zijn. Vandaag heb ik weer een afspraak en dan moet ik even nadenken wat ik zelf wil. Het gaat in ieder geval een stuk minder makkelijk dan ik had gehoopt.

Volgens mij was het dat wel zo’n beetje. Mocht ik dingen vergeten zijn, let me know en ik kom erop terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.