Angelique: Sesamstraat live!

sesamstraat live

Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar het theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, de vrolijkste avonturen. Dus, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical!

Zondag 10 november mocht ik met Dewi namens Aukjeswereld naar de première van de theatervoorstelling van Sesamstraat live! Een bijzondere dag, want het merk Sesamstraat bestond die dag precies 50 jaar. Met een topcast, waaronder Janouk Kelderman bekend van het Klokhuis, werd een feestelijke show neergezet. En een feestje was het!

sesamstraat live

Dewi was nog niet eerder naar het theater geweest, dus het was wel een beetje spannend. Vooral voor mama. Het publiek werd buiten al vriendelijk onthaald door een medewerker en bij binnenkomst kreeg Dewi een mooie Elmo pet. Die moest uiteraard gelijk op, kleine stoere meid.Ze keek haar ogen uit en ze was erg enthousiast.

Na een kleine versnapering gehaald te hebben konden we al naar de zaal. Het verliep allemaal heel soepel en het duurde ook niet lang voordat de voorstelling begon. Van tevoren was Dewi niet echt een grote Sesamstraat fan. Ze kijkt wel regelmatig liedjes van Sesamstraat, maar ze keek niet vaak naar de afleveringen. Na deze voorstelling is ze wel fan, vooral van Elmo. Het is nu Elmo voor en Elmo na. Dat zegt in principe al genoeg over de show.

sesamstraat live

De voorstelling gaat over een meisje die gaat verhuizen. Eigenlijk wilt ze geen afscheid nemen van de zolder, waar ze in haar fantasie altijd veel avonturen beleeft. Toch moet ze er nu aan geloven. Tijdens het inpakken komen de figuren van Sesamstraat tot leven en worden er diverse educatieve spelletjes gespeeld. Zo komen de vormen, kleuren, cijfers en letters aan bod.

sesamstraat live

Zowel Dewi als ik hebben ons geen moment verveeld. De show is goed opgebouwd en er is veel interactie met het publiek, waardoor de show ook echt gaat leven. Na afloop mochten de kinderen op de foto met de cast. Dewi werd in eerste instantie voor Ernie geplaatst, ik had eigenlijk niet verwacht dat zij dat durfde, en ik kon een foto maken. Maar toen zij het podium af liep zei ze dat ze graag een knuffel wilde van Elmo. Ik zei een paar keer tegen haar dat zij, tijdens het wisselen van de kinderen voor de foto’s, even snel een knuffel kon geven maar dat durfde ze niet. Op een gegeven moment was ik wel klaar met het wachten en zei ik dat ze nu een knuffel kon gaan geven en anders gingen we naar huis. Dat trok haar over de streep en stoer stapte ze op Elmo af en ze kreeg me toch een dikke knuffel! Helemaal blij vertrokken wij naar de hal waar ze ook nog een tandenborstel mocht uitzoeken, uiteraard van Elmo, en een ballon kreeg.

Wat een fantastische ochtend hebben wij daar gehad. Een mooie herinnering om nooit te vergeten. Dus mochten jullie twijfels hebben om naar deze voorstelling te gaan? Ik zeg doen!

sesamstraat live
sesamstraat live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.