Van twee banen naar één…

“Oké dan zorg ik dat ik net wat eerder wegga op mijn ene werk, zodat ik ook nog op tijd bij de vergadering op mijn andere werk kan zijn’. Het hebben van twee (of eigenlijk drie) banen is natuurlijk superleuk en afwisselend, maar zorgt ook voor een hoop chaos in mijn hoofd. Daarom heb ik een knoop doorgehakt en heb ik één baan opgezegd…

Op maandag geef ik twee fitness groepslessen, op woensdag ben ik juf, op vrijdag receptioniste en op zaterdag geef ik weer twee groepslessen. Tussendoor probeer ik nog te bloggen (lukt niet heel goed de laatste maanden, zoals je vast niet is ontgaan) en dan heb ik ook nog een Insta waar ik actief probeer te zijn (en ook dat lukt de laatste tijd niet goed). Al die verschillende banen zorgen voor heel wat chaos in mijn hoofd en als je dan ook nog eens merkt dat je met veel meer werkplezier naar de ene baan gaat dan naar de andere, dan is het duidelijk. Er moet iets veranderen…

Juffrouw Charlotte

Op dit moment ben ik nog één dag in de week juf, van groep 4. In 2008 studeerde ik af aan de Pabo en ik kon meteen fulltime aan het werk. Na tien jaar voor de klas te hebben gestaan, waarvan de laatste jaren parttime in plaats van fulltime, zei ik het onderwijs gedag. Totdat ik vorig jaar een telefoontje kreeg met de vraag of ik weer terug wilde komen, dit keer voor één dag in de week. Ik ging akkoord en inmiddels ben ik dus alweer bijna anderhalf jaar aan het werk op school, als juf van groep 4 op de woensdagen.

Groepslesinstructrice

Daarnaast geef ik elke week twee groepslessen Clubjoy Power en twee groepslessen Clubjoy Step. Ik ben daar nu bijna twee jaar geleden mee begonnen ter vervanging van iemand, en inmiddels heb ik mijn eigen lessen en dat bevalt supergoed. Op maandagavond geef ik beide lessen achter elkaar en is er ook altijd tijd om even gezellig bij te kletsen met de deelnemers en op zaterdagochtend geldt hetzelfde. Soms geef ik een extra les omdat ik inval voor een collega, soms geef ik een les minder omdat een collega dan invalt voor mij. Maar gemiddeld geef ik zo’n drie uur les per week.

Receptioniste

Dan is daar vorig jaar nog een nieuwe taak bijgekomen. In het sportcentrum waar ik les geef, ben ik voortaan ook één dag in de week aan de receptie te vinden. Het werd me vorig jaar gevraagd, of dat iets voor mij zou zijn. Mijn eerste reactie was: “nee, dat is niks voor mij”, maar omdat ik wel wat meer wilde werken ben ik het toch gaan proberen. En wat blijkt, ik vind het hartstikke leuk! En dan niet zo zeer de vele telefoontjes met vragen die ook online te vinden zijn (‘zijn jullie open vandaag?’) maar wel alle regeldingen. Het te woord staan van potentiële nieuwe leden en ze ook werkelijk een abonnement verkopen, het uitleggen van hoe alles bij ons werkt, het rondleiden van nieuwe leden en het uitreiken van zwemdiploma’s. Superleuk allemaal!

Blogger

En dan heb ik natuurlijk ook nog mijn derde baan, bloggen. Toen ik drie jaar geleden uit het onderwijs stapte, heb ik een tijd alle focus op mijn blog gehad. Nu ik weer aan het werk ben merk ik dat ik het moeilijk vind om het te combineren. En dat is hier te merken. De persoonlijke blogs waren schaars de laatste tijd en de enige blogs die online kwamen waren vaak diary’s of samenwerkingen. Niet echt wat ik voor ogen had toen ik met mijn blog begon.

Knopen doorhakken

En dus werd het tijd om knopen door te hakken. En zei ik wederom mijn baan in het onderwijs op. Niet omdat ik de afgelopen anderhalf jaar met tegenzin naar mijn werk ging hoor, helemaal niet. Maar ik merkte wel een verschil in werkplezier bij beide banen. En ik ben van mening dat kinderen een leerkracht verdienen die er voor de volle 100% voor gaat en niet eentje die er maar voor 85% voor gaat. Dat maakte de keuze voor mij een stuk makkelijker en dus maak ik nog netjes dit schooljaar af en ben ik daarna geen juf meer. Dan werk ik alleen nog maar in het sportcentrum en komt er hopelijk ook weer wat meer tijd vrij voor mijn blog en insta.

Overigens vond er laatst nog een onverwachte wending plaats op werkgebied, maar daar later meer over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.