Ik liet een kleurenanalyse doen…

kleurenanalyseWat voor kleuren type ben ik? Als je me die vraag vorige week had gesteld dan had ik waarschijnlijk geantwoord met “donkere kleuren”. Want iedereen die mij kent weet dat ik graag donkere kleuren en zwart draag. Maar laatst liet ik een kleurenanalyse doen en als je nu aan me zou vragen wat voor kleuren type ik ben, geef ik een heel ander antwoord…

Enkele weken geleden had vriendin Suzan, via Facebook, een kleurenanalyse gewonnen bij Bianca’s finishing touch en ik mocht mee *jeej!*. Ik had al wel eens gehoord van een kleurenanalyse, maar wat het precies inhield, dat wist ik natuurlijk niet. Ik dacht zelf al wel aardig op de hoogte te zijn van welke kleuren mij wel en niet mooi staan, dus ik was zeer benieuwd naar de analyse.

Afgelopen vrijdag was het zover, als Toos Make-up loos gingen Suzan en ik naar Bianca toe. Al meteen merkte ik dat Bianca een hele lieve en spontane vrouw is, die je meteen op je gemak stelt. Na een kopje thee en wat geklets konden we beginnen. Bianca vroeg ons eerst wat we al wisten van kleuren en legde ons daarna het een en ander uit. Ze vertelde over de eigenschappen van kleuren en dat er globaal gezien vier types zijn:

Wintertype: Vaak is er bij wintertypes een groot contrast tussen haren, ogen en huid. Juist daarom is het mooi om ook contasten in de kleding te dragen. Heldere en stralende kleuren onderstrepen de koele ondertoon van de huid en laten het wintertype stralen. Bij het wintertype passen tinten met een koele ondertoon in combinatie met zwarte accenten en helderwitte blikvangers. Zuiver wit, zwart, licht- tot donkergrijs, donkerblauw, turkoois, diep paars. zuiver groen, flessengroen, smaragdgroen, felroze, fuchsiaroze, zuiver rood, helder citroengeel staan het wintertype prachtig.

Zomertype: Koele en gedempte kleuren laten het zomertype beter tot zijn recht komen. Het kleurenpalet van het zomertype is koel en gedempt. Het zomertype is mooi met pasteltinten en zacht gekleurde neutrale tinten. Wolwit, roze, licht fuchsia, lila, lavendel, babyblauw, indigoblauw, licht- tot donkerblauwgrijs, mauve, chocoladebruin, zeegroen, blauwgroen, blauwrood, framboosrood, licht citroengeel staan het zomertype prachtig.

Lentetype: Het kleurenpalet van het lentetype is warm en helder. Het lentetype heeft levendige kleuren nodig. Ivoor, lichtbeige, licht tot middengrijs, goudbruin, lichte honingkleur, helder lichtmarine, violet, turkoois, licht zeegroen, helder geelgroen van pastel- tot helgroen, lichtoranje, abrikoos, perzik, zalmkleur, koraal, helrood, helder goudgeel staan het lentetype prachtig.

Herfsttype: Het kleurenpalet van het herfsttype is donker, warm en gedempt.  Herfsttypes stralen in de volle,warme aardekleuren van het herfstseizoen. Oesterwit, aardekleuren, bruintinten, mahonie, donkerviolet, turkoois, geelgroen, diepgroen tot olijfgroen, mosgroen, jade, oranje, oranjerood, roest, maisgeel, mosterdgeel staan het herfsttype prachtig.kleurenNa alle info konden we beginnen. Ik mocht als eerste plaatsnemen voor de spiegel. Ik kreeg een grote witte doek (slabber) om en daaroverheen werden grote gekleurde doeken gelegd. Die doeken waren onderverdeeld in bepaalde eigenschappen, op deze manier kan je al kleuren uit gaan sluiten. Door een combinatie van kleuren over een andere combinatie heen te leggen, en dan de bovenste weg te trekken kan je zelf zien wat jou het mooiste staat. Het fijne was dat Bianca niet steeds zelf het woord nam, maar dat ze ons zelf ook liet nadenken en oordelen. Ik vond het wel moeilijk hoor!

Na deze eerste “ronde” gingen we verder kijken met een lange lap stof met verschillende kleurtjes, per stukje stof kijk je dan samen wat het mooiste is. Uiteindelijk komt er een stukje uit dat je het mooiste staat. Ik vond het erg moeilijk om te kijken naar wat mij mooi stond, in plaats van naar welke kleuren ik mooi vind. Maar met hulp van Suzan en Bianca kwam het allemaal goed! Als laatste hield Bianca nog kleine kleurenkaartjes naast ons gezicht om voor de laatste keer wat kleuren af te laten vallen. Dit was helemaal moeilijk! Maar we zijn eruit gekomen! Ik ben een winter/herfsttype! Een mix van twee types dus! Ik kon me hier goed in vinden, dus dat was erg fijn! kleurenAls afsluiter kregen we allebei onze eigen kleurenkaart mee naar huis, met daarop de kleuren die ons mooi staan. Het is dan dus niet zo dat we alleen nog maar kleding in die kleuren mogen kopen, maar de kleuren op de kaart en die mooi passen bij de kaart, die staan ons het mooiste. Leuk hoor, mijn kaartje gaat voortaan mee als ik ga shoppen! Ook maakte Bianca ons nog op met bijpassende kleuren, dus ook voor een nieuwe lippenstift gaat voortaan mijn kaartje mee!

Bianca bedankt voor de leuke, gezellige en leerzame middag! En Suzan bedankt dat ik met je mee mocht! Wil je meer info over een kleurenanalyse kijk dan op de site van Bianca. Je kan bij haar ook terecht voor o.a. een afslankprogramma, nagels en make-up.

Heb jij al eens een kleurenanalyse laten doen?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.