Laat haar maar vallen, daar leert ze van!

vallen, daar leert ze vanVan deze uitspraak gaan echt mijn nekharen overeind staan. Nee, een peuter van net twee leert helemaal niks als je haar op een stoel laat klimmen en ze valt dan hard op de grond. Een week later doet ze het vrolijk weer…

Aukje houdt van klimmen en klauteren, maar welke peuter houdt daar nou niet van?! Op zich is Aukje best wel voorzichtig, maar soms ziet ze gewoon geen gevaren en dan klimt ze overal op. En ik probeer er dan zo snel mogelijk bij te staan voor het geval dat het misgaat. Nee, ik ben niet zo’n panische moeder die haar kind niks alleen durft te laten doen, maar om haar nou bijvoorbeeld gewoon maar met stoel en al om te laten vallen, nee dat vind ik niet nodig.

Iedereen gaat anders met zijn eigen kinderen om en dat is ook prima. Je hebt mensen die super voorzichtig zijn en je hebt mensen die juist helemaal niet zo voorzichtig zijn. Ik zit daar denk ik een beetje tussenin. Maar als mijn, toen nog dreumes, op een stoel klimt en ik zie dat het gewicht teveel op de leuning komt te liggen, dan zorg ik wel dat ik er zo snel mogelijk naast sta om te voorkomen dat ze met stoel en al op de grond valt ja.

Laatst was er weer zo’n situatie, Aukje klom ergens op waarvan ik het niet helemaal vertrouwde. Dus ik liep er snel naartoe toen iemand zei “ach, laat haar toch. Als ze valt dan weet ze in ieder geval dat ze het de volgende keer niet meer moet doen”. Ik kan daar zo boos om worden! Nee ik laat mijn kind niet bewust op de grond vallen zodat ze misschien wel leert dat ze dat nooit meer mag doen. En daarnaast denk ik dat een peuter van net twee nog helemaal niet leert dat ze dit nooit meer moet doen. Gaat het om een kind van tien dan is het een ander verhaal denk ik, maar toch niet bij een peuter!

Wat vind jij van de uitspraak “laat maar vallen, daar leert ze van”?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.