Maak jouw huis klaar voor je kleintje

Ein-de-lijk is het zo ver: jouw kleintje komt eraan! De babykamer is geverfd, de commode is in elkaar gezet en de beschuiten met muisjes zijn ingeslagen. Natuurlijk wil je dat je kindje in een huis wordt geboren dat door en door babyproof is, daarom hebben wij een paar absolute musthaves voor je op een rijtje gezet.

Outfit

Het uitzoeken van leuke babykleertjes is vaak niet zo’n probleem, de vraag is alleen of die kleertjes ook praktisch zijn. Om je een beetje op weg te helpen zijn hier een paar kledingstukken die niet mogen ontbreken in de kledingkast:

 • Sokjes en broekje in één – Je zult het altijd zien: nadat jij een kwartier bezig bent geweest om een paar sokjes om een paar trappelende voetjes te krijgen, liggen diezelfde sokjes binnen no-time weer op de grond. Om een heleboel onnodige frustratie te voorkomen schaf je gewoon een broek met voetjes aan, zo hoef je je geen zorgen te maken of je kleintje zich onderweg ergens van de sokjes ontdoet.
 • Mini schoeisel – Babyschoentjes zijn per definitie de allerschattigste schoenen die er te vinden zijn en het is dan ook heel verleidelijk om een verzameling voor jouw baby’tje te beginnen. Toch is het niet heel praktisch, ten eerste groeien de voetjes van jouw kleintje heel hard dus doe je er maar kort mee en ten tweede zal hij of zij de eerste tijd alleen maar kruipen. Een veel betere investering is daarom een paar slofjes!
 • Rompertjes – Dat rompertjes absoluut niet in de ladekast mogen ontbreken is een algemeen gegeven. Dat zegt niet dat je alleen voor basic producten hoeft te gaan, je kunt ze namelijk zo leuk maken als je zelf wilt. Net als bij diverse telefoon accessoires kun je er tekstjes, foto’s of patroontjes naar keuze op laten drukken. Zo krijg je een super schattig én super persoonlijk mini-outfitje voor je kindje.
 • Kruipoutfit – Jouw kleintje is een geboren kruip-kampioen, het zou alleen zonde zijn om dit ten koste te laten gaan van de gloednieuwe garderobe. Kies daarom voor een kruippakje. Deze pakjes zijn gemakkelijk aan te trekken en mogen gerust wat slijtage oplopen. Zo hoef jij je dus niet druk te maken over kapotte kleertjes en geniet je net zoveel van alle kruipmomentjes als jouw kleine wondertje doet.

Veilig op avontuur

Voordat jouw dreutel op z’n knietjes de wijde wereld (jouw huis) intrekt, is het handig om een paar veiligheidsmaatregelen te nemen:

 • Zijn/haar eerste telefoon – Voor de eerste telefoon die je voor je kindje aanschaft heb je niet eens een Honor 6x hoesje nodig! De babyfoon zet je namelijk gewoon in de babykamer neer, waarna je meeluistert naar alle lieve geluidjes die hij of zij maakt. Je weet dus precies wanneer de kleine spruit lief ligt te slapen en wanneer het handig is om even te gaan kijken.
 • Traphekjes – Hoewel het kruipen jouw kleintje misschien wel makkelijk afgaat, kun je ervan uitgaan dat de trap misschien nog nét iets te veel uitdaging vormt. Voorkom vervelende ongelukken door boven- en onderaan de trap hekjes te plaatsen.
 • Sloten en beschermers – Wanneer de dag aanbreekt dat de kleine druif op onderzoek uitgaat wil je daar liever niet achter komen door de inhoud van jouw ladekast op de grond aan te treffen. Plaats daarom kindersloten op lage kastjes en lades om te voorkomen dat je kleintje ze open trekt. Zorg er ook voor dat je vensterbanken en scherpe punten of hoekjes van tafels en kasten voorziet van hoekbeschermers. Zo verklein je de potentiële gevaren tijdens alle kruiptochten!
 • Beveiligde stopcontacten – Kinderen leren een hoop door ervaring, maar laten we hierbij voor de werking van een stopcontact een uitzondering maken. Bespaar jezelf onnodige zorgen door alle (bereikbare) stopcontacten te beschermen met een stopcontact beveiliger.

Gadgets in huis

Nu jouw kleine druif in de beste outfits draagt en zich in een veilige omgeving bevindt, zijn er nog een paar handige accessoires die absoluut niet mogen ontbreken bij de verzameling babyspullen:

 • Het wipstoeltje – Een heerlijk comfortabel zitje dat is voorzien van wasbare bekleding én betaalbaar is. Ja, het bestaat! Een wipstoel komt altijd van pas: je kleintje kan heen en weer gewiegd worden en bij deze handige stoeltjes zit vaak een speelboog, bovendien kun je ‘m overal mee naar toenemen.
 • Een musthave met de hoofletter M! Een bedje dat op rolletjes gaat – Met een ledikantje op wieltjes houd je je kindje ook tijdens je dagelijkse bezigheden dicht bij je in de buurt. Zonder dat je enorm hoeft te zeulen rol je het bedje overal naar toe en kun je de kleine dreutel altijd in de gaten houden, ideaal!
 • Rammelen – Voorkom dat je baby’tje uit verveling naar jouw HTC Desire 650 hoesje grijpt en geef ‘m een rammelaar. De dreutel kan dit speeltje makkelijk vast houden en ze kunnen zelfs geluid maken, dat levert gegarandeerd uren speelplezier op.

Met alle bovenstaande tips maak je jouw huis op en top babyproof. Welke baby-gadgets heb jij al in je interieur staan?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.