Lastige peuter situaties, how to handle? (Mommy scenario tag)

midweekje wegVoordat Aukje er was wist ik precies hoe ik het wilde gaan doen, opvoeden. Maar toch is alles heel anders nu ik eenmaal moeder ben. Ik twijfel soms wat het beste is; negeren, boos worden of juist lief blijven. En de peuterpuberteit maakt het er niet makkelijker op… Ik kwam deze mommy scenario tag tegen bij Joyce en ik vond de vragen wel passen bij deze heerlijke fase 😉 dus ik vulde hem in. Kijk je mee hoe ik omga met deze oh zo fijne scenario’s?

1. Je kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe? We zitten op dit moment middenin deze heerlijke fase. Ontbijt, lunch, fruit en een tussendoortje gaan er goed in, daar hebben we echt helemaal niks over te klagen. Avondeten is een ander verhaal. Zet ik een bord friet of gebakken aardappels voor haar neus, dan eet ze alles op en als het even kan eet ze ook nog alles van mijn bord op. Vlees dat gaat de ene keer erin als zoete koek en de andere keer dan schuift ze alles weg. Maar groenten raakt ze nog niet eens aan. Laat staan een lekkere pasta, stamppot of rijstschotel. We maken geen strijd aan tafel, wil ze niet eten, dan wil ze niet eten. We proberen het wel even, maar als Aukje iets niet wil dan doet ze het ook niet. Dan schuiven we haar bord aan de kant en dan eet ze maar niet. Maar ze krijgt dan ook niks anders te eten. Ik hoor overal dat dit vanzelf over gaat, dus daar hopen we dan maar op…mommy scenario tag2. Je kind heeft een driftbui in de winkel, wat doe je? Dat gebeurt wel eens. Dan gaat ze op de grond liggen mopperen. Dan loop ik weg zonder achterom te kijken en binnen enkele seconden staat ze dan naast me en geeft ze me een hand. De rest van de winkel loopt ze dan keurig met me mee, zo fijn!

3. Je kind krijgt teveel cadeaus op zijn/haar verjaardag, bewaar jij de cadeaus voor een later moment of breng je ze terug? Na Aukjes eerste verjaardag hebben we een heel groot deel op zolder gezet om alles na een maand of twee om te ruilen. Na Aukjes tweede verjaardag heb ik al haar oude speelgoed naar de zolder gebracht zodat er genoeg plaats was voor al het nieuwe speelgoed. Terugbrengen naar de winkel heb ik nog nooit gedaan en dat zal ik denk ik ook nooit gaan doen. Niet zo dankbaar voor de gever van het cadeau…

4. Je kind wil niet slapen, geef je toe of ga je door tot je kind slaapt? *Klopt af op houten tafel* Gelukkig hebben we hier eigenlijk nauwelijks mee te maken gehad. De keren dat Aukje niet wilde slapen zijn echt op één hand te tellen. Zo fijn dat ze een makkelijke slaper is! De paar keer dat ze niet wilde slapen heb ik Maikel erbij gehaald, hij krijgt haar makkelijker terug in bed 🙂Als je peuter niet wil slapen5. Je hebt een afspraak en je hebt geen oppas, neem je de kids mee? Nee ik neem Aukje niet zo snel mee ’s avonds. Alleen als het echt niet anders kan. Ik vind het zo zielig om haar wakker te maken en er dan mee te gaan sjouwen. Overdag ligt het een beetje aan de afspraak, of het gepast is om haar mee te nemen.

6. Je hebt 20 min. tot dat er onverwacht visite komt, maak je snel het huis op orde of laat je het zoals het is? Haha ik maak zeker het huis snel op orde 🙂

7. Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind, zeg je hier wat van? Dit vind ik altijd zo moeilijk! Beetje afhankelijk van of de ouders in de buurt zijn. Als dat zo is dan wacht ik af of een van de ouders iets zal zeggen. Is dat niet het geval dan vind ik het erg moeilijk om toch iets tegen het kind te zeggen. Ik denk dat ik dat misschien niet durf (bang voor wat de ouders zullen zeggen) en dan Aukje weg zal halen bij dat kind. Als er geen ouders in de buurt zijn dan zal ik zeggen dat het niet lief is om te duwen en alsnog Aukje weghalen denk ik. Ik blijf dit wel altijd super lastig vinden. Eerder schreef ik hier ook al eens over (klik).

Met welk scenario heb jij ook wel eens te maken (gehad)? En hoe ging jij daarmee om? Ik ben benieuwd!

P.S. Heb je het artikel van vanochtend ook al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.