Onze bruidstaart, die ik zelf maakte

bruidstaartAl eerder volgde ik een workshop fondanttaarten maken, dus de basis wist ik wel. Maar dan maak je dus ineens je eigen bruidstaart, dat is wel even wat anders! Maar gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen en kreeg ik hulp van twee ontzettend ervaren handen…

De belangrijkste dingen voor de bruiloft waren inmiddels geregeld. We hadden overal over nagedacht en wisten globaal hoe de dag eruit zou gaan zien. We wilden na de ceremonie proosten met onze daggasten en bij het proosten hoort natuurlijk taart. O wacht, daar hadden we dus nog niks voor geregeld. Ik ging op internet rondkijken en schrok eigenlijk een beetje van de prijzen. Een bruidstaart is op zijn zachtst gezegd niet goedkoop. Omdat ik zelf al wel eens eerder een taart had gemaakt kwam het even in me op om het helemaal zelf te gaan doen, maar al snel bedacht ik me dat ik een stapeltaart wilde en dat ik daar nog helemaal geen ervaring in had.

Na nog wat verder gezocht te hebben besloot ik om naar Verleidelijke taarten te bellen. Ik ben nogal een Pietje Precies en de taarten die zij maakt zijn altijd prachtig afgewerkt. Het was een heel fijn gesprek waarin ze heel erg met me mee dacht en zo kwam ze met het voorstel om tijdens een workshop, mijn eigen bruidstaart te maken. Wat een goed idee! Ik trommelde wat vriendinnen op en zo planden we een avond taarten maken in. Een aantal dagen voor de workshop ging ik al een keer bij Verleidelijke taarten langs, om samen een ontwerp te maken en te kijken naar mijn wensen. We zijn hier samen helemaal uitgekomen en ook de voorgestelde prijs vond ik goed (het was natuurlijk wel iets meer dan gewoon een stapeltaartje maken, dus logischerwijs was de prijs ook anders dan normaal gesproken voor deze workshop).bruidstaartIk had ervoor gekozen om de taart ruim voor de bruiloft te maken zodat we hem thuis konden invriezen. Na afloop kregen we dus een ontdooischema en een snijschema mee, dus het moest allemaal goedkomen! En dat kwam het ook. Buiten dat we een ontzettend gezellige en goed verzorgde workshop hadden, waarin iedereen gewoon zijn eigen standaard stapeltaart maakte, werd ik ontzettend goed geholpen bij het maken van onze bruidstaart. Uiteindelijk is hij helemaal geworden zoals ik het wilde en smaakte hij ook nog eens ontzettend lekker! En hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je je eigen bruidstaart hebt gemaakt!

Heb jij een bruidstaart gehad op jullie bruiloft of kozen jullie voor iets anders?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.