Onze plannen voor de kerstvakantie

brandevoort

Het is bijna vakantie! Nou ja, voor Aukje dan, maar stiekem kijk ik daar toch ook wel naar uit. Lekker op ons gemak doen ’s ochtends, wat minder op de klok letten en lekker veel tijd voor leuke dingen…

Van alle schoolvakanties vind ik de kerstvakantie eigenlijk de minst fijne vakantie. Het zijn twee weken, maar door alle feestdagen en verplichtingen vallen er al zoveel dagen weg dat je nauwelijks in de gaten hebt dat het vakantie is en voordat je het weet begint school alweer. Gelukkig hebben we toch wat leuke plannen gemaakt voor tussen de feestdagen door. Sommige plannen zijn in een half uur uit te voeren, anderen nemen een halve dag in beslag maar dat maakt niet uit.

  • Een koekhuisje maken. Ik zag zo’n compleet pakket staan in de supermarkt en kon het niet laten liggen. Aukje heeft hem al zien staan en geeft er helemaal zin in, dus het zou zomaar kunnen dat we hem zaterdagochtend al om 8 uur staan te maken haha.
  • Een beautydagje. Lekker samen in bad, gezichtsmaskertje, haarmaskertje, nagels lakken, alles erop en eraan. Bij Emmi slaan we de maskertjes denk ik maar over, maar de rest kan ze natuurlijk gewoon gezellig meedoen.
  • Naar de bioscoop. Ik wil heel graag met beide meisjes naar de bioscoop. Aukje is alleen al naar Frozen 2 geweest, maar misschien wil ze nog wel een keertje.
  • Zelf een high tea maken en opeten natuurlijk. Lijkt me gezellig, samen lekkere, leuke en kidsproof hapjes maken en dan rond lunchtijd alles op een etagere leggen en lekker smullen!
  • Popcorn poppen. Geen dagvullende activiteit, maar lijkt me wel heel leuk om een keer met de kids te doen. Zelf in een pan popcorn poppen en dan lekker met een fijne film opeten.
  • Schminken. Vooral Aukje is er dol op en eigenlijk doe ik dit veel te weinig. In de vakantie maar weer even tijd voor maken.
  • En het allerliefste wil ik een middag gaan schaatsen met de meisjes. Dit kan ik niet alleen, dus dit kan alleen als Maikel een dag vrij is. Even kijken dus of dit gaat lukken, maar dat lijkt me nou zo gezellig!

O en natuurlijk vieren we ook gewoon Kerst, weliswaar niet perse op de 25e en 26e maar dat maakt niets uit. Ook vieren we weer oud en nieuw met vrienden en natuurlijk staan er tussendoor ook dates met vriendinnen (en de kids) op de planning, gaan we lekker veel spelletjes spelen en boekjes lezen en hebben we gewoon extra tijd en aandacht met en voor elkaar. Dat wordt een gezellige vakantie!

Heb jij al plannen voor de vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.