Vertrouw niet op de kok…

jause-338498_960_720-800x600Afgelopen maandag gingen we uit eten. We bestelden onder andere een salade met gemengde vleessoorten dus het leek me verstandig om even aan te geven dat ik zwanger was. Maar toen ik de salade kreeg zag ik dat ik er net zo goed niks van had kunnen zeggen…

Over het algemeen heb ik er niet zoveel moeite mee dat ik niet alles mag eten en drinken tijdens mijn zwangerschap. Behalve als ik uit eten ga, dan staren de carpaccio en gerookte zalm mij altijd aan en moet ik moeite doen om iets anders lekkers te kunnen vinden. Zo ook afgelopen maandag. Na een grondige studie van de kaart besloot ik om voor de salade met gemengde vleessoorten te gaan. Ik dacht zelf dat er dan misschien kipstukjes of beefreepjes in zouden zitten, dus ik gaf aan dat ik zwanger was en de serveerster zou het doorgeven.

Een tijdje later kwam de salade. Ik keek en schrok eigenlijk van wat ik zag. Ik had toch aangegeven dat ik zwanger was?! In mijn salade zaten twee vleessoorten, rauwe ham en chorizo worst. Uhm, pardon? Voor de zekerheid checkte ik het even de op de site van het voedingscentrum, maar inderdaad, chorizo wordt, net als alle andere salami- en cervelaatsoorten afgeraden. Jammer. En hetzelfde geldt voor rauwe ham, dus ik liet Maikel alles uit mijn salade eten en hield zelf een saaie salade over (I know, ik had er iets van moeten zeggen maar daar ben ik niet zo goed in…)

Maar goed, je kan er dus niet vanuit kan gaan dat iedereen, of in dit geval, dat alle koks weten wat je wel en niet mag eten als je zwanger bent. Vertrouw dus niet op de kok en zorg echt dat je zelf goed op de hoogte bent. Zo voorkom je dat je per ongeluk iets eet wat eigenlijk niet zo goed is voor je kindje…

Wist jij precies wat je wel en niet mocht eten tijdens de zwangerschap of moest je, net als ik, toch nog regelmatig iets opzoeken?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.