Weg uit groep 3…

female-213731_960_720 [800x600]“Jaaaaaa wij krijgen jou!” Met zijn armen in de lucht en met een stralende snoet stond hij gisteren voor me, een leerling die volgend jaar bij ons in de klas komt. Hij had het net te horen gekregen en wat was hij blij! Nou komen er eigenlijk elk jaar wel een paar blije kleuters naar me toe om te vertellen dat ze bij ons komen, maar dit keer was het geen kleuter die naar me toe kwam…

Negen jaar ben ik juf van groep 3 geweest en wat heb ik daarvan genoten. Het leren lezen, leren schrijven, leren rekenen. De schattige kleuters die je binnenkrijgt en die na 40 weken hard werken weggaan als echte grote groep 4 kinderen. Groep 3 is echt een geweldig leuk jaar. Meestal zijn de kinderen nog super onschuldig, geloven ze nog werkelijk alles wat je zegt (ja zelfs als mama iets anders zegt 😉 ) en is het tussen het harde werken door ook nog tijd om even lekker samen te kunnen kletsen en spelen. Maar ook al is groep 3 zo geweldig, na negen jaar werd het wel eens tijd voor iets nieuws.

Na de vakantie gaan we namelijk naar groep 5 (jaja, we mogen groep 4 overslaan en gaan meteen door naar groep 5 😉 ). Drie jaar geleden mocht ik er al even aan proeven, het lesgeven in een andere groep. Voordat ik met zwangerschapsverlof ging heb ik namelijk een aantal dagen in groep 5 gestaan, maar verder is het toch echt altijd groep 3 geweest. Natuurlijk heb ik wel eens ooit in andere groepen gestaan, tijdens stages maar ook na mijn afstuderen, maar over het algemeen is het vooral groep 3 geweest. Het zal dus wel even wennen zijn na al die jaren groep 3, maar we (mijn collega met wie ik samenwerk en ik) hebben er super veel zin in!

Maar voordat het zover is nemen we volgende week eerst nog even afscheid van onze groep 3 en mogen we genieten van een welverdiende vakantie!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.