Wie zijn er dit keer bij mijn bevalling?

zwangerschapEen fotograaf bij de geboorte? En de hele familie erbij of alleen je man? En mag je andere kindje bij de bevalling zijn of stuur je haar juist weg? Een heleboel vragen, opties en mogelijkheden voor de bevalling, maar ik weet al precies hoe ik het wil…

Bij de bevalling van Aukje waren alleen Maikel en ik, de verloskundige en de kraamhulp. En dat was ook precies zoals wij het wilden. Ik vond de bevalling namelijk echt iets van ons tweeën. Hoe sterk de band met mijn moeder ook is, ik vond het niet nodig dat ze bij de bevalling was. Tijdens de bevalling zelf trok ik ook extreem naar Maikel toe. De verloskundige kon van alles zeggen, pas wanneer Maikel het herhaalde luisterde ik. Alsof wij samen met z’n tweetjes waren. Super fijn!

Dit keer wil ik het ietsje anders. Ik ben nog steeds van mening dat de bevalling iets is tussen mij en Maikel samen. Maar ik wil dit keer heel erg graag dat Aukje de eerste is die er na de bevalling bij komt. Zij hoort als eerste haar kleine zusje te bekijken. Ik wil niet dat ze bij de bevalling zelf is, maar ik zou het heel erg fijn vinden als mijn moeder tijdens de weeën naar ons wil komen om op Aukje te passen. Ik wil Aukje dus niet wegsturen, maar dat ze gewoon beneden is (of misschien wel gewoon in haar eigen bed ligt te slapen hihi) en dat ze dus, zodra mini er helemaal klaar voor is, haar als eerste mag komen bewonderen. Lijkt me zo’n bijzonder moment, voor de eerste keer met z’n vieren!

Bij de bevalling zelf wil ik dus eigenlijk nog steeds niemand anders erbij dan Maikel, maar meteen erna moet natuurlijk ons lieve mopje ook aansluiten. En ergens twijfel ik misschien ook nog een beetje over een geboortefotograaf, maar daar ben ik nog niet over uit!

Wie waren er bij jouw bevalling aanwezig?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.