Zussenliefde

“Hier Emmi, jij mag het laatste beetje van mijn ijsje hebben.” Meteen hield Emmi op met huilen en tevreden begon ze van het ijsje te eten. Onze meisjes zijn zo ontzettend lief voor elkaar, zo lief dat Emmi ook al twee keer heel erg boos is geweest sinds de vakantie voorbij is…

Vanaf het moment dat je als moeder in verwachting bent van een tweede of derde (and so on) kindje dan hoop je natuurlijk dat het ontzettend goed klikt tussen de kinderen. Nou horen er natuurlijk altijd wat ruzies bij, ik bedoel, alle broers en zussen maken weleens ruzie, maar over het algemeen zijn Aukje en Emmi zo ontzettend lief voor elkaar en daar ben ik zo blij mee!

Zondag ging ik met de meisjes naar het strandbad, we hadden een hele gezellige ochtend en aan het einde van de ochtend kregen ze een ijsje. Emmi had haar ijsje al op en werd ongeduldig dus ze wilde weglopen. Dat kon natuurlijk niet dus toen ik haar ging halen werd ze boos. Aukje had haar ijsje bijna op en vroeg of Emmi het laatste beetje wilde. “Want Emmi moet huilen en dat vind ik zielig.” Ik heb tegen haar gezegd dat ze haar ijsje echt niet af hoefde te staan, maar ze wilde het perse. Zo lief!

En gisteren kreeg Aukje na schooltijd een koek. Emmi had natuurlijk ook iets lekkers gekregen, maar dat was al op. Ook dit keer deed Aukje niet moeilijk en brak ze zo haar koek in twee stukken, om te delen met Emmi. Wederom heb ik gezegd dat ze dat niet hoefde te doen maar ze wilde het zelf, zo lief!

En tot slot komt de liefde ook van Emmi’s kant, want Emmi heeft er ontzettend veel moeite mee dat Aukje weer naar school gaat. Nou ja, dat naar school gaan gaat op zich nog wel, maar als Aukje na schooltijd bij een vriendje of vriendinnetje gaat spelen dan heb ik echt een boze Emmi thuis. Vorige week resulteerde dat zelfs in een enorme driftbui, dat had ik nog nooit meegemaakt. Laten we het er maar op houden dat ze Aukje gewoon heel erg lief vindt en haar mist nu ze weer naar school gaat. En dat is natuurlijk alleen maar heel erg fijn, toch?

Kunnen jullie kids ook zo goed met elkaar overweg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.