Peuteryoga, ontspannen samen met je peuter 

“Mama ik wil weer dansen als een pinguïn, net zoals bij Jo”. Het woord yoga blijft niet echt hangen bij Aukje, maar dat ze het leuk vond staat vast. En ook thuis doet ze de oefeningen nu nog regelmatig na…

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Meike, of ik het leuk vond om samen een les peuteryoga bij te wonen. Mijn interesse was meteen gewekt dus ik stuurde snel een mail terug. Sowieso probeer ik sinds de geboorte van Emmi ook nog regelmatig iets samen met Aukje te ondernemen, en omdat Aukje een ontzettend gevoelig meisje is leek dit me nou echt iets voor haar.

Afgelopen zondag was het dan zover. We vertrokken richting Eindhoven, op naar de yogastudio. Toen we aankwamen viel me meteen de rust op die de ruimte uitstraalde. Er lagen allemaal yogamatjes klaar en er stonden een paar knuffels. Deze knuffels pasten perfect bij het thema van de les, “De dierentuin”.

De les begon rustig, met het kennismaken met de andere moeders en peuters. Daarna maakten we langzaam ons lijf wakker zodat de reis door de dierentuin kon beginnen. We kwamen langs de giraffen, flamingo’s, olifanten, krokodillen en aapjes. Bij elk dier hoorde een andere oefening. Bij de flamingo’s mochten we elkaar kriebelen met mooie veertjes. Bij de aapjes mochten we knuffelen als aapjes en tussendoor was er ruimte voor interactie, liedjes, versjes en beweging.peuteryogaIk vond het ontzettend leuk om te zien hoe Aukje met de les meedeed.  In het begin nog wat afwachtend maar hoe verder de les vorderde hoe beter ze mee ging doen. Toen we door de ruimte mochten lopen bleef ze zelfs niet eens bij mij lopen, een teken dat ze zich veilig voelde. Fijn om te zien! Ook bij de luisteroefening zag ik in eerste instantie een wat afwachtende houding, maar toen ze de andere kindjes los zag gaan, durfde Aukje zelf ook. Zo mooi om te zien hoe makkelijk dat gaat bij kindjes.

Na de les was er nog iets lekkers en wat te drinken, dat was wel welkom! Ook kregen alle kindjes nog een klein diertje uit de dierentuin mee naar huis, erg leuk! Aukje had een krokodil en die heeft ze al trots an iedereen laten zien. Ze heeft ontzettend genoten van de yoga, dank je wel Meike dat we een les mochten volgen!

Wil je meer info over kinder-, kleuter-, of peuteryoga, kijk dan even op de site van Meike: www.kinderyogastudio-yogini.nl

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.