Wordt het tijd voor peuterdans? (tips zijn welkom!)

peuterdans“Dansen! Mama ook!” Zodra Aukje muziek hoort dan wil ze dansen. K3 is favoriet maar eigenlijk maakt het haar niet heel veel uit wat voor muziek er aan staat. Elke willekeurige begintune van een foute tekenfilm is ook al goed. Zou het tijd zijn voor een proefles peuterdans?

Een tijdje terug zag ik een foto van de dansende peuter van een collega. Super schattig! Allemaal van die mini meisjes in te lieve balletpakjes en schattige rokjes. Ik vroeg haar ernaar en ze vertelde me dat haar dochtertje bij een dansschool zit waar ze al vanaf twee jaar naartoe kunnen. Dat wilde ik ook! Ik ging zoeken op een dansschool hier in de buurt en kwam er tijdens mijn zoektocht achter dat er maar erg weinig aanbod is in peuterdans.

Toen ik er wat langer over na had gedacht, leek het me voor Aukje misschien ook nog wat te vroeg. Ik weet zeker dat als ik haar toen in de danszaal had neergezet dat ze dan niks had gedaan. Zeker niet zonder mij erbij. Maar nu merk ik dat ze er misschien wel echt aan toe is. Ze vindt het steeds leuker om echte dansbewegingen na te doen en heeft de grootste lol als we samen “Tsjoe tsjoe wa” dansen.

Omdat Aukje de laatste tijd echt elke dag bezig is met dansen, ging ik nog eens verder zoeken. Zo kwam ik danslessen tegen waar je samen met je peuter naartoe kunt. Misschien dat dat wel iets is om te proberen. Ik weet zeker dat Aukje het wel fijn zal vinden als ik erbij ben. Maar ja, aan de andere kant denk ik dat het juist ook weer heel erg goed voor Aukje is als ze iets gaat doen zonder dat ik ook meedoe. Wat zal nou het beste zijn? Misschien moet ik maar eens gewoon bij wat dansscholen gaan kijken en eventueel een proeflesje meedansen. Dan kan ik zelf kijken wat voor Aukje het leukste is…

Heb jij ervaring met peuterdans? Tips zijn meer dan welkom!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.