Zindelijkheidstraining, zo hebben wij het aangepakt!

zindelijkheidstraining“Mama, ik wil plassen”. Nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met dit zinnetje. Ik word trouwens ook enorm snel van dit zinnetje haha, maar het aller fijnste is wel dat ik kan zeggen dat Aukje zindelijk is! En zo hebben we dat aangepakt…

Overal op internet lees je dat kinderen zelf aangeven wanneer ze er klaar voor zijn om zindelijk te worden. Dus ik wachtte keurig totdat Aukje het aan ging geven. Maar inmiddels hangt haar stickerkaart helemaal volgeplakt op de badkamer, allemaal van sporadische plasjes op momenten dat wij erom vroegen. Omdat Aukje nu drie geweest is en ik het gevoel had dat ze het wel lekker makkelijk vond zo, besloot ik om er iets meer druk achter te gaan zetten. Tijd voor zindelijkheidstraining!

Ik besloot om te beginnen in de kerstvakantie. Twee weken weinig op de planning dus alle tijd voor zindelijkheidstraining. Vorige week woensdag was het zover. Ik trok Aukjes luier uit, deed haar een onderbroek en pyjamabroek aan en legde uit dat we vanaf nu voortaan op de w.c zouden gaan plassen. Net als mama en papa, en toen kwam uiteraard nog de halve familie voorbij. Ze leek het te begrijpen, dus we konden van start.

Ik zette twee potjes in de kamer zodat ze goed in het zicht stonden. En elk half uur vroeg ik aan Aukje of ze naar de wc moest. De eerste twee dagen gingen heel erg wisselend. Plasje op het potje, plasje bij mij op schoot, plasje in haar broek, zelfs de grote boodschap werd zonder blikken of blozen in de pyjamabroek gedaan. Oeps… Maar elke avond zette ik keurig de wasmachine aan zodat we de volgende dag weer konden starten met schone pyjamabroeken.

Op dag drie wilde Aukje bij oma logeren. Ook daar ging het even goed mis (hihi 😉 ) dus omdat ze het nog niet helemaal door had besloot ik dat ze met oudjaar en nieuwjaar weer een luier om kreeg. We gingen met oudjaar naar vrienden en met nieuwjaar de hele familie af, dus ongelukjes zouden dan niet heel handig zijn. Maar op 2 januari pakten we de draad weer op en ineens leek ze het door te hebben! Jeej!

Na bijna een week leek ze het plassen goed door te hebben, alleen de grote boodschap was toch nog wel spannend. Maar toen ze daar eenmaal doorheen was en ze merkte dat ook dat eigenlijk helemaal niet eng of spannend is, was het hek van de dam. Super fijn! Ik durf het nu wel hardop te zeggen, de zindelijkheidstraining heeft gewerkt! We zijn zelfs al een hele ochtend samen op pad geweest zonder ongelukjes, zo knap! Dus als beloning kreeg Aukje een mooie nieuwe Barbiepop voor in haar poppenhuis. Dat had ze wel verdiend! Nu eens kijken hoe lang het duurt voordat ze ’s nachts ook droog is…

Hoe oud was jouw kindje toen hij/zij zindelijk was?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.