Praatjesmakers: moeilijker dan ik dacht

praatjesmakersMen neme wat kinderen, een grappige maar ietwat ingewikkelde stelling waar geen kant en klaar antwoord op te geven is en een juf om alle antwoorden op te schrijven. Gooi dit alles bij elkaar en het resultaat is een vrolijke editie van praatjesmakers…

Een paar maandjes geleden begon ik de nieuwe rubriek “praatjesmakers”. Het leek me leuk om elke week een grappige vraag aan de kinderen te stellen en dan de antwoorden te verwerken in een leuke blog. Maar wat blijkt? Je kan praatjesmakers niet forceren… De vragen die ik stelde lokte geen van allen leuke antwoorden uit en ook vanuit de kinderen kwam er eigenlijk niet genoeg stof voor een tweede praatjesmakers editie. Maar ik vergeet de rubriek zeker niet hoor! Zodra er in de klas weer sprake is van een leuke en ingewikkelde vraag, die de kinderen met hun heerlijke kinderlogica op weten te lossen dan laat ik het weten! Voor nu mag je nog een keertje lachen bij deze praatjesmakers die je wellicht al een keer op mijn facebookpagina voorbij hebt zien komen…

  • In groep 4 is een Syrisch jongetje ingestroomd. Terwijl de kinderen lekker aan het buitenspelen zijn, komt een meisje hard aangerend. ‘Juf, hij kan al goed Nederlands hoor, hij zei ‘oh my gooood’!’.
  • Tijdens een project over verschillende landen laat de juf aan haar kleuters de wereldkaart zien. Middenin haar uitleg van de verschillende landen vraagt er ineens een kleuter “juf, maar waar ligt dan de friettent?”
  • Peuter zit bij de leidster van het kinderdagverblijf op schoot. Tijdens het voorlezen dwaalt zijn blik af naar het (bescheiden) decolleté van de leidster. Ineens, uit het niets zegt hij: “hee dat is gek, mijn mama heeft daar een bips!”
  • “Juf! Als ik zeg hou op, dan hou opt hij niet!”
  • Een juf van groep 4, vroeg aan de kinderen: ‘wie weet wat kanalen zijn?’. Antwoordt een kind: ‘die heb je op YouTube juf’.
  • “Juf, als jij gaat trouwen, doe je dan ook zo’n slabber op je hoofd?”
  • Juf staat met 2 kinderen te wachten op het schoolplein totdat ze worden opgehaald. Dan begint het ene kind enthousiast te zwaaien naar iemand. Ondertussen zegt ze tegen het andere kind “kijk, dat is mijn nieuwe papa” zegt het andere kind “oh, die is kei leuk! Die heb ik ook gehad!”

Heb jij nog leuke praatjesmakers of weet jij misschien een leuke vraag of stelling die wel wat bij de kinderen los kan krijgen? Dan hoor ik het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.