SES Knutselen met papierstroken *

knutselen met papierstroken

“Mama we willen knutselen.” En voor de zoveelste keer halen we de hele knutsellade overhoop om tot de ontdekking te komen dat er echt niks in ligt waar de meiden nu zin in hadden. Maar daar had ik wel de oplossing voor, ik had namelijk nog een fijn knutselpakket liggen. Tijd om te knutselen met papierstroken!

SES Creative

Regelmatig krijg ik een doos met knutselpakketten opgestuurd van SES Creative. Super leuk, want Aukje is echt een enorme knutselkont. De knutselpakketten van SES Creative zijn altijd compleet en makkelijk uit te voeren, zodat kinderen ook echt zelf aan de slag kunnen, Met slechts een klein beetje hulp of soms zelfs zonder. Fijn! SES Creative heeft pakketten voor de allerkleinste, vanaf 1,5 jaar, maar ook pakketten voor juist wat grotere kinderen die al lekker veel zelf kunnen en willen knutselen.

knutselen met papierstroken

Knutselen met papierstroken

Voor de speeldate leek me dit een fijn pakket, Knutselen met papierstroken. Er zitten verschillende knutselwerkjes in de doos, dus beide dames konden kiezen welke ze zouden gaan maken. Ik verdeelde de materialen, gaf een korte uitleg en de meisjes gingen aan de slag. Na een tijdje was het eerste werkje klaar en enthousiast riepen ze dat ze er nog eentje wilden maken. Dat is een goed teken!

knutselen met papierstroken

Wat vonden wij ervan?

In het pakket zitten alle materialen die je nodig hebt om de 10 verschillende dieren te maken. Er zit een duidelijke handleiding bij en je ziet welke stroken bij welk figuur horen door de plaatjes. Het pakket wordt geadviseerd voor kinderen tussen 3-6 jaar, maar voor kinderen van 3 jaar is het echt nog wel heel moeilijk hoor. De kinderen moeten zelf de stroken knippen en vervolgens op elkaar plakken. Klinkt niet moeilijk, maar bij de schildpad en de bloem is het echt toch wat meer priegelwerk om de stroken vervolgens goed bol vast te lijmen. Aukje en haar vriendinnetje (beiden 5 jaar) konden dit helemaal zelf en dat is toch net wat leuker dan wanneer mama de helft heeft gedaan, toch?

Zoals altijd bij SES Creative zijn het werkjes die relatief weinig tijd kosten, maar een ontzettend leuk resultaat geven. Je houdt weinig restmateriaal over en er zit voldoende lijm in het pakket om alle figuren te maken. De lijm is afsluitbaar, dus als je niet allen in een keer wilt maken kan je de hele set gewoon weer netjes opbergen tot de volgende keer. Misschien wist je al wel dat wij enorm fan zijn van SES Creative, maar ook dit pakket is weer een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.