Gips gieten met SES Creative

gipsgietenEen tijdje terug ontvingen we van SES Creative een prachtig knutselpakket, met onder andere dit setje voor gips gieten. En toen onze knutselkont dit eenmaal had gezien wilde ze natuurlijk niks anders meer. Hoewel ze er eigenlijk nog wat te jong voor is, probeerden we het toch uit…

Met een echte knutselkont in huis ben ik wel bekend met de pakketten van SES Creative. SES Creative is een familiebedrijf dat elk jaar meer dan 80 nieuwe speelgoedproducten maakt. In totaal hebben ze ongeveer 350 verschillende producten in het assortiment. Nadat we eerder al wat producten uit de “ik leer” lijn hebben mogen testen, was nu de beurt aan het gips gieten. Ik weet nog dat ik als kind dol was op gips gieten, dus ik had er zelf ook zin in!gips gietenIn het doosje zitten, zoals we van SES Creative gewend zijn, alle benodigdheden om een mooi beeldje te maken. Een mal, een houdertje om de mal in te hangen, voldoende gips om twee beeldjes te maken, verf, een kwastje en glitters voor de finishing touch. Er zijn overigens wel 19 verschillende soorten gipspakketten te koop en je kan ook een los doosje gips kopen zodat je de malletjes vaker kunt gebruiken. De gebruiksaanwijzing is simpel, vul het malletje met water en doe er gips bij totdat het gips boven het water uit komt. Dan laat je het drogen. Zo gezegd zo gedaan. Ik hing de mal in een theekop, vulde hem met water en Aukje mocht er schepjes gips bij doen. Dat ging goed! Toen de mal gevuld was moest het drogen, dat was voor Aukje misschien nog wel het moeilijkste van alles, dat ze het beeldje niet meteen kon schilderen.

Een dag later was het beeldje goed droog. We konden hem uit de mal halen en hadden nog voldoende gips over voor een tweede beeldje. Dat was boffen! Toen beide beeldjes goed droog waren, mocht Aukje ze beschilderen. Je ziet wel hoe precies ze dat deed, zo leuk! Echt een werkje voor Aukje dit. Omdat er eigenlijk niks mis kan gaan hiermee, heb je altijd een mooi resultaat wat je ook meteen kan gebruiken als verjaardagscadeautje voor opa en oma bijvoorbeeld. Twee vliegen in één klap, een leuke knutselmiddag en een cadeautje, ideaal! En natuurlijk waren opa en oma ook erg blij met hun cadeau 😉Gips gieten van SES Creactive kost € 8,99 en is onder andere hier verkrijgbaar. De adviesleeftijd is vanaf 5 jaar, maar Aukje is 3 en kon het ook al dus het ligt denk ik ook een beetje aan je kind. Het is in ieder geval erg leuk om te doen, niet moeilijk en met een mooi resultaat. Aanrader wat mij betreft!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

gipsgieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.