Review: SES mess free glanskaarten *

SES glanskaartenIk heb een haat/liefde verhouding met glitters. Eigenlijk ben ik er dol op, maar als je één keer met glitter knutselt dan vind je nog wekenlang overal glitters terug. SES Creative bedacht daar een oplossing voor en ontwierp deze Mess Free Glanskaarten. Knutselen met glans, zonder geknoei!

SES Creative

Twee weken geleden ontvingen we weer een pakket van SES Creative. Super leuk, want Aukje is een enorme knutselkont dus pakketjes van SES zijn altijd een enorme hit hier in huis. Ze kon dan ook niet wachten om te gaan testen en gisteren was het dan eindelijk zover. We pakten als eerste de Mess Free Glanskaarten uit de doos. Een setje van vier kartonnen kaarten met echte meidenafbeeldingen, vier kleuren glanspapier en een handleiding. Zoals we van SES gewend zijn zitten alle benodigdheden in het pakket en zijn de stappen makkelijk uit te voeren. glanskaarten

Even oefenen

Als eerste koos Aukje voor de kaart met de bloem. Op de kaart staat dus een afbeelding en alle witte vlakken zijn een soort stickers die je eraf moet trekken. Er blijft dan een plaklaag over, waar je de gekleurde folie overheen legt. Wrijf de folie even goed aan en haal deze er voorzichtig vanaf. De glanskleur zit dan op de kaart en in de gekleurde folie is een doorzichtig gat ontstaan. Aukje is 4,5 jaar oud en kon dit al goed zelf. Soms had ze even hulp nodig bij het verwijderen van de stickers, maar de rest kon ze helemaal zelf. ses glanskaarten

Even wrijven

Nadat ze met de bloem had geoefend kwamen we tot de ontdekking dat je heel erg voorzichtig moet doen met de folie. Komt er een vouw in het folie of ga je per ongeluk met je nagel er overheen, dan krijg je al snel krassen. Toen Aukje dit door had wist ze dat ze voorzichtig moest doen en bij de tweede kaart ging het al een stuk beter. Als je de folie van de kaart af haalt, dan kan het soms zijn dat er nog een paar witte puntjes achter blijven. Wij haalden steeds maar een klein stukje folie van de sticker af, zodat je hem terug kan vouwen als en nog witte puntjes zichtbaar zijn. Opnieuw even goed wrijven en je puntjes zijn weg.

Mess Free Glanskaarten?

Je hebt ruim voldoende aan de vier vellen glansfolie. Toch heb ik Aukje aangeleerd om vanaf de kant te werken, zodat je ook bij de laatste kaart nog voldoende kleurkeuze hebt. Een leuke knutselactiviteit voor tussendoor. Het inkleuren van een kaart kost weinig tijd en inderdaad mess free. Je hoeft alleen de losgekomen stickertjes op te ruimen, ideaal! Aukje heeft nu twee kaarten klaar en de andere twee bewaren we voor een andere keer. Ze vond het super leuk om te doen, dus wat ons betreft zijn de glanskaarten een aanrader! De SES Creative Mess Free Glanskaarten kosten € 12,99 en zijn onder andere hier verkrijgbaar.

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.