Nieuw! Squla speciaal voor peuters

squla voor peuters“Mama mag ik op jouw telefoon?” “Nee schat.” “Maar ik wil deze doen…” zei Aukje terwijl ze ondertussen het Squla icoontje aanwees. Ze keek er ondeugend bij, omdat ze wist dat ik geen nee zou zeggen op haar tegenbod. Tevreden begon ze te spelen…

Squla, het leukste speel- en leerplatform van kinderen op de peuterspeelzaal tot en met groep 8. Via je computer, tablet of telefoon vindt je duizenden quizzen, spelletjes en filmpjes voor alle vakken van de basisschool. Een ideale aanvulling op de lesstof van school. Van begrijpend lezen tot cito modules en van Engels tot rekenen, leren kan op elk niveau en op ieder tempo. Als extra oefening of juist als uitdaging. Thuis oefenen met Squla is niet alleen heel erg leuk, maar heeft ook een positief effect op de schoolresultaten.

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik Squla thuis eens wilde uittesten. Ik ben en blijf natuurlijk een juf 😉 dus dat wilde ik wel. Ik maakte een account aan voor Aukje op groep 1 niveau en Aukje kon lekker spelen. Maar Aukje was pas 3,5 jaar oud, dus sommige spelletjes waren echt nog wat te moeilijk. Hadden wij even geluk dat Squla met de nieuwe peuter-versie kwam! Ik stelde Aukjes niveau bij naar “peuter” en enthousiast speelde ze verder. Ik was natuurlijk als ouder, en ook een beetje als juf, wel erg benieuwd naar de spelletjes, dus ik ging eens lekker naast Aukje zitten om te kijken wat ze allemaal aan het doen was.squlaElk vak is onderverdeeld in categorieën. Elke categorie heeft dan weer subcategorieën en die zijn dan weer opgesplitst in verschillende levels. Zo kan je kind zelf kiezen welk spel hij wil spelen, maar zie je later als ouders ook precies in welke categorieën veel of juist weinig fouten zijn gemaakt. Alle spelletjes zien er ontzettend aantrekkelijk uit. Er speelt een vrolijk muziekje, de vragen zijn duidelijk, als je een antwoord goed hebt volgt er een vrolijk deuntje en verdien je munten. Met deze munten kunnen ook weer leuke cadeaus “gekocht” worden. Denk aan bijvoorbeeld een bioscoopbon, super leuk! Daarnaast is de gehele app ook ontzettend kleurrijk. Erg aantrekkelijk dus! Logisch dat Aukje regelmatig uit zichzelf vraag of ze hiermee mag spelen. Ze vindt het super leuk!

Zo ziet Squla, de peuter-versie er ongeveer uit:

Rekenen

  • Getallen:
    • Telrij: Bijvoorbeeld: “Een, twee drie, vier, een varken is een dier” En dan staan er drie plaatjes, waarbij je peuter het juiste plaatje aan moet klikken. In dit geval het varken.
    • Tellen: Bijvoorbeeld: “Je ziet één koe, waar zie je nog meer één koe?” Er staat één koe bovenaan, en onderaan staan twee plaatjes waarvan er één hetzelfde is als de afbeelding erboven. Je peuter mag weer op het juiste plaatje klikken.
    • Getallen: Bijvoorbeeld: “Zoek hetzelfde getal.” Een soort memory, maar dan met zichtbare kaartjes.
    • Meer, minder, evenveel: Bijvoorbeeld: “Waar zie je meer?” Met twee plaatjes van gevulde snoeppotten. Eentje is vol en eentje is bijna leeg.
  • Meten en maten
    • Groot en klein: Bijvoorbeeld: “Welk monster is groot?” Met twee plaatjes van een groot en een klein monstertje.
    • Hoog en laag: Bijvoorbeeld: “Welke toren is hoog?” Met twee plaatjes van een hoge en een lage toren.
    • Vormen en kleuren: Bijvoorbeeld: “Welke vorm heeft dit bord?” Met drie plaatjes van verschillende vormen eronder. Als bevestiging wordt de goede vorm nog een keer benoemd.
    • Op, onder, in: Bijvoorbeeld: “Bas staat voor de tafel, waar zie je dat?” Met drie plaatjes waar Bas op drie verschillende manieren bij de tafel staat.

Taal

  • Lezen: Over het algemeen kan een peuter natuurlijk nog niet lezen, dus hierbij wordt er kennis gemaakt met letters. Puzzels met afbeeldingen van letters, of zoek dezelfde letter bijvoorbeeld.
  • Woordenschat: Hier wordt een dier of voorwerp genoemd, daaronder staan drie plaatjes en je peuter mag de juiste aanklikken.
  • Kijk en luister
    • Rijmen: Bijvoorbeeld: “Wat rijmt er op huis?” En dan mag je peuter het juiste plaatje aanklikken van de drie.
    • Binnen en buiten: Bijvoorbeeld: “Sam staat, welk plaatje hoort daarbij?”
    • Mijn lichaam: Bijvoorbeeld: “Mees heeft een broek en een trui aan.” Er staan dan weer twee plaatjes waarvan je peuter de juiste aan mag klikken.

De wereld

  • Dieren: Het juiste dier aanklikken
  • Seizoenen: Bijvoorbeeld: “Het is zomer, Nina loopt in de zon. Waar zie je dat?” Er staan dan weer twee plaatjes waarvan je peuter de juiste aan mag klikken.
  • Eten en drinken: Het juiste plaatje aanklikken.
  • School: Bijvoorbeeld: “Waar zie je het kind schilderen?” Er staan dan weer twee plaatjes waarvan je peuter de juiste aan mag klikken.
  • Sporten: De juiste sport aanklikken.
  • Vakantie: Bijvoorbeeld: “Kelly is in het bos, welk plaatje hoort daarbij?” Er staan dan weer twee plaatjes waarvan je peuter de juiste aan mag klikken.

De app is erg duidelijk en overzichtelijk. Aukje kan er makkelijk zelf mee spelen, zonder mijn hulp. Als ouder kan je, indien nodig, het niveau makkelijk aanpassen. Aukje mag na de vakantie naar groep 1, dus over een tijdje kan ik haar niveau weer terugzetten naar groep 1. Ook kan je als ouder makkelijk zien wat je kind heeft gedaan en hoe ze dat heeft gedaan. Elke week krijg je een mailtje met het weekoverzicht van die week. Zo zie je precies welke vakken je kindje heeft gedaan, hoe lang en hoe dat ging. Ook kan je zelf een doelstelling instellen en je kan je kind berichtjes sturen ter motivatie. Ontzettend leuk!

Ik moet zelf bekennen dat ik zo enthousiast ben geworden dan ik ook meteen een juffen account heb aangevraagd voor de kinderen uit mijn klas. Kunnen ze lekker extra oefenen met bepaalde vakken. En toen ik het gisteren even in de klas aanzette om te proberen riep er een leerling heel enthousiast door de klas “Hé, dat is Squla!” een goed teken toch? Fijn om de kinderen die wat extra oefening nodig hebben mee te laten werken, is toch weer eens wat anders dan in een werkboekje of samen met de juf.

Ik ben in ieder geval enthousiast, jij ook? Hier vind je meer info over Squla…

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.