Aukjes slaapritueel (’s avonds)

slaapritueelGisteren schreef ik dat ik redelijk soepel ben als het om bedtijd gaat, als ze maar ergens tussen 12.00 en 13.00 uur in bed ligt, dan vind ik het goed. Maar ’s avonds vind ik het een ander verhaal, dan wil ik wel graag dat ze om 19.00 uur in bed ligt. Omdat we ’s avonds een vast slaapritueel hebben, geeft dat eigenlijk nooit problemen. Ik vertel je vandaag hoe Aukjes slaapritueel eruit ziet.

Zo vakkundig als Aukje ’s middags tijd kan rekken om haar bedtijd uit te stellen, gaat ze ’s avonds eigenlijk altijd meteen mee naar boven, zonder tegenstribbelen. Ik denk dat dat komt omdat we een vast slaapritueel hebben ontwikkeld, wat Aukje herkent en zodat ze dus precies weet waar ze aan toe is. En zoals ik gisteren al zei, Aukje houdt van structuur en duidelijkheid, dus dit is voor haar erg fijn.

Meestal ga ik rond 17.15 uur eten koken. In de tussentijd is Aukje aan het spelen of is ze bij Maikel. Als het eten klaar is dan gaan we met z’n allen aan tafel eten. Na het eten krijgt Aukje altijd (soja)yoghurt. Als we allemaal klaar zijn, dan ga ik de keuken opruimen en Aukje en Maikel gaan samen in de woonkamer opruimen. Als we klaar zijn dan gaat Aukje in de douche of in bad (om de dag), of Aukje mag beneden nog even televisie kijken. Als Aukje niet gaat douchen dan gaan we rond 18.45 uur met z’n allen naar boven. Aukje gaat dan eigenlijk altijd meteen mee, en eenmaal boven beginnen de spelletjes. Even springen of stoeien op het grote bed, tikkertje, verstoppertje, als er maar even wild gedaan kan worden dan is het goed.groot bedZo rond 19.00 uur tel ik tot drie en dan ga ik Aukjes tanden poetsen, haar wassen (als ze niet onder de douche is geweest) en dan trek ik haar een schone luier en pyjama aan. Een van ons leest een verhaaltje voor en dan geef ik Aukje een dikke kus en knuffel en dan ga ik alvast naar beneden. Maikel zingt nog even slaap kindje slaap, ze doen ze nog even lekker gek samen en dan legt hij Aukje in bed. Hij stopt haar lekker in en komt dan ook naar benenden. Meestal ligt Aukje nog wel even wakker, soms zingend, soms kletsend en soms ook gewoon stil. Vlak voordat wij zelf naar bed gaan leggen we Aukje weer even goed onder de dekens, want om de een of andere gekke reden kruipt ze daar altijd onderuit in haar slaap 🙂

Heb jij ook een vast slaapritueel voor je kind(eren)?

P.S. Vanmiddag komt er nog een artikel online!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.