5 x handige bespaartips waar je morgen al wat aan hebt!

bespaartipsKinderen kosten veel geld. dat is niks nieuws en dat is op zich ook niet zo erg. Alleen kunnen we het voor onszelf soms duurder maken dan nodig is. Daarom deel ik vandaag vijf handige en praktische bespaartips, die je morgen meteen in de praktijk kan gebruiken. 

Nee ik zal je niet vermoeien met uitgekauwde tips zoals: koop alleen B merken, koop alles via marktplaats en pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Ik heb vijf makkelijke bespaartips die geen moeite kosten en waar je misschien zelf nog niet aan hebt gedacht.

  1. Billendoekjes. Vanaf het moment dat je voor de eerste keer moeder (of vader 😉 ) wordt dan weet je hoe onmisbaar deze dingen zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende winkels, van verschillende merken en voor verschillende prijzen. Op zich zijn de meeste doekjes niet heel erg duur, maar alle ouders weten dat deze doekjes er dan ook echt doorheen vliegen. Mijn budget tip: zet een doosje tissues op de commode. Bij van die heerlijke poepluiers bieden deze uitkomst! Want hiermee maak je het grootste gedeelte al schoon, zodat je minder van de (duurdere) billendoekjes nodig hebt.
  2. Bij vieze handjes zijn snoetenpoetsers ideaal. Waarschijnlijk heeft ook elke ouder wel een pakje met deze heerlijk zoete, vochtige doekjes in huis om vieze handjes en snoetjes mee aan te pakken. Ik hou van deze doekjes! Maar ik merk ook dat ze erg snel op raken. Na elke maaltijd gebruik ik er minimaal één en bij het knutselen gaan er ook wel een paar doorheen. Mijn budget tip: Leg een stapel washandjes in je keukenkastje en was na elke maaltijd en na elke knutselsessie gewoon lekker ouderwets handjes en snoetje met een washandje met water (en zeep).
  3. Ga je vaak met de kinderen op pad? Naar de dierentuin, het zwembad of een binnenspeeltuin? Kijk eens of er ook een mogelijkheid is tot het aanschaffen van een abonnement. En reken dan natuurlijk ook even uit of je dan werkelijk goedkoper uit bent. Vaak heb je de kosten van een abonnement er al na een paar keer uit en is een abonnement aanschaffen misschien even duur, maar op de lange termijn goedkoper dan elke keer de hoofdprijs betalen.
  4. Speelgoed, je kinderen komen er waarschijnlijk in om. Toch merk je dat ze na een tijdje zijn uitgekeken op het speelgoed dat ze hebben liggen. Overweeg eens om wat speelgoed tijdelijk te ruilen met het speelgoed van bijvoorbeeld de kinderen van je broer, zus of goede vriendin. Dit kan natuurlijk alleen als de kinderen ook ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Voor de kinderen is het nieuw speelgoed, en zodra ze hier weer op zijn uitgekeken ruil je gewoon weer terug. Bijkomend voordeel is dat het eigen speelgoed dan waarschijnlijk ook weer nieuw (en dus aantrekkelijk) lijkt. Dit kan je natuurlijk ook doen met boeken, dvd’s en cd’s.
  5. Een gratis uitje en meteen ook gratis speelgoed lenen? Ga dan naar de bibliotheek met je kind. Je kind zal het er geweldig vinden, want in de meeste bibliotheken is het erg leuk voor kinderen, en tegenwoordig kan je er niet alleen boeken lenen maar ook speelgoed, dvd’s en nog veel meer. Een abonnement is voor kinderen gratis, dus probeer het gerust eens uit.

En vond je de tips nuttig? En kende je ze al? Als jij nog goede bespaartips hebt dan lees ik ze graag terug bij de comments!

P.S. Heb je de winactie van vanochtend al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.