Tips voor een origineel kraamcadeau

swap

Wat is er nu leuker dan op kraambezoek bij een klein lief mensje? Natuurlijk moet er dan ook een cadeautje mee. Maar om bij één van je beste vriendinnen aan te komen met een slabbetje of een waardebon is ook zo saai. Maar ja… Wat is nu wel een origineel kraamcadeau?

Praktisch cadeau

Een baby is duur. Ontzettend duur zelfs. Waarschijnlijk krijgt de baby meer dan genoeg kleertjes om de eerste 365 dagen van zijn leven iets anders aan te trekken. Waarom dus niet gewoon luiers? Natuurlijk maak je er dan wel wat moois van. Dankzij de makkelijke vorm die je krijgt als je ze oprolt, kun je er alle kanten mee op. De welbekende luiertaart, een schattige teddybeer, een mooie krans, leef je uit en maak de gekste creaties.

Cadeaumand

De hele kraamperiode komen er allemaal mooie cadeautjes binnen voor de baby. Maar mama, en vooral ook papa, worden minder verwend. Wellicht kan je met een aantal vrienden samen een cadeaumand maken, met elke dag een klein cadeautje voor één van de drie (of voor eventuele broertjes/zusjes). Een verwenpakket voor mama, telefoonhoesjes voor papa (voor wanneer de baby ouder is en ontdekt dat het leuk is om met papa’s telefoon te gooien) en voor de baby één van de cadeaus uit de rest van deze blog?

Mijlpaalkaartjes

Vanaf de geboorte van een baby komen er in een relatief korte tijd een hele hoop mijlpalen met herinneringen die ouders voor de rest van hun leven koesteren. Hoe leuk is het om jouw bijdrage hieraan te leveren in de vorm van mijlpaalkaartjes? De eerste keer rechtop zitten, de eerste woordjes, de eerste nacht doorslapen (zeer belangrijk voor paps en mams), de eerste stapjes… Deze momenten schrijf je allemaal op de bijbehorende mijlpaalkaartjes met een leuke foto erbij. Deze kaartjes samen in een boek vormt een prachtige herinnering voor later. En ze zijn tegenwoordig in super veel verschillende varianten te koop!

Verwenidee

Is de mama van de baby jouw beste vriendin, nichtje of zusje? Dan verdient zij wat extra aandacht van jou. Ze heeft een zware bevalling achter de rug en de komende tijd zal ook niet gemakkelijk worden. Geef haar bijvoorbeeld een massagebehandeling aan huis cadeau. Even heerlijk tot rust komen, terwijl ze gewoon lekker thuis bij de baby kan blijven. Een Lenovo K5 hoesje met standaard is ook altijd een handig idee: zo kan ze tijdens het voeden lekker rustig haar serie kijken.

Herinneringscadeau

Later zullen de ouders nog vaak terugdenken aan de periode waarin hun kindje nog ontzettend klein was. Met een gipsafdruksetje help jij de papa en mama om die schattige kleine handjes en voetjes te blijven herinneren, ook als de baby inmiddels 18 jaar oud is. Ook een new born fotoshoot is tegenwoordig een populair cadeau om de eerste periode van de kleine vast te leggen. Een hele waardevolle fotoreeks om met een glimlach op terug te kijken.

Geboortekaartje

Een ramp om uit te zoeken, want er is zoveel keuze. Maar uiteindelijk komt er altijd een schattig geboortekaartje op de deurmat vallen waarin de trotse ouders de geboorte van hun kindje bekendmaken. Hoe leuk is het om dit geboortekaartje te vereeuwigen? Laat hem uitvergroten en lijst hem mooi in, of laat er een originele variant op maken. Een babybordje, een eigen gemaakt hoesje met foto, een stoeltje, een lampenkap of een schoentje: niets is te gek.

Dromenvanger / mooie mobiel

Waarschijnlijk ziet de babykamer er al prachtig uit, maar wat extra decoratie is nooit weg. Geef bijvoorbeeld een mooie mobiel of dromenvanger om boven het bedje te hangen. Kies dan eens voor een andere versie dan de draaiende knuffeltjes. Misschien vind je er wel eentje met sterretjes, hartjes of andere figuurtjes in een subtiele kleur. Leuk voor de baby en prima om het kamertje nét dat beetje extra te geven.

Heb jij nog aanvullende tips voor een origineel kraamcadeau? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.