Het leed dat een hoestend kind heet

20160503_093814 [800x600]Waar Aukje normaal een prima slaper is heeft ze gisteren een uur in bed liggen hoesten. Zo erg dat ze niet in slaap kon vallen. Om haar te helpen ben ik op zoek gegaan naar goede tips tegen hoesten. Tijdens mijn zoektocht kwam ik de meest gekke tips tegen, maar de meest bruikbare heb ik voor je op een rijtje gezet…

Ineens, van de ene op de andere dag heeft Aukje last van een kriebelhoest. Overdag is er niks aan de hand, maar zodra ze in bed ligt dan begint ze, zo zielig! Gistermiddag hoestte ze zelfs zoveel slijm op dat ze überhaupt niet meer kon slapen en ook gisteravond bleef ze maar aan de gang. Ik ging daarom eens op zoek naar goede tips tegen hoesten. Ik kwam van alles tegen, maar een deel wil ik niet eens proberen bij mijn peuter, een ander deel geloof ik de werking niet zo van, maar de (in mijn ogen) bruikbare tips heb ik voor je op een rijtje gezet, wie weet heb je er ooit nog iets aan…

  1. De meest voor de hand liggende tip is toch wel thee met honing laten drinken. Maar het schijnt nog beter te werken als er ook veel suiker in zit. Super zoet, maar daar houden kinderen wel van dus ik ga dit zeker uitproberen vandaag!
  2. Een tip die ik zelf eigenlijk alweer vergeten was, maar ook veel wordt gegeven is het schuin zetten van het bedje. Toen Aukje nog een ledikant had legden wij onder de poten bij het hoofdeinde wat boeken, maar morgen leggen we denk ik iets onder het matras, dat is makkelijker met een groot bed. Doordat ze schuin ligt hoeft ze hopelijk minder te hoesten.
  3. Een (gesneden) ui op een schoteltje naast het bed zetten. Deze tip kom je echt overal tegen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het regelmatig geprobeerd heb toen Aukje nog kleiner was. Of het echt helpt? Ik weet het niet maar het is het proberen waard…
  4. Weer een tip met een ui. Pak een grote ui, hol hem uit en vul hem met honing en bruine suiker. Zet het afgedekt in de koelkast en het sap dat eruit komt mag je een paar keer per dag innemen met een theelepel. Het lijkt me ontzettend vies maar ook dit is het proberen waard toch?
  5. Sabbelen op Laurierdrop is ook een veelvoorkomende tip. Nou vind ik Aukje echt nog te klein hiervoor, en daarnaast weet ze nog niet wat sabbelen is dus voor peuters is deze tip wat minder bruikbaar, maar uiteindelijk gaat het erom dat je keel vochtig blijft dus zal deze tip zeker werken.

Natuurlijk heb ik zelf ook gewoon hoestdrank geprobeerd, maar dat vindt Aukje vies dus na de eerste slok wil ze de rest van de dag dat spul niet meer aanraken. Ook een speciale hoestspray hebben we geprobeerd, daarmee spray je het hoestspul rechtstreeks in de keel. Ook vies, maar ik moet ook zeggen dat ik niet echt het idee heb dat dit echt werkt helaas.

Heb jij de gouden tip? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.