Een dagje KidZcity

kidZcity

Afgelopen zondag waren we een dagje naar KidZcity in Utrecht. De meiden vonden het geweldig en ik begrijp wel waarom, het was een heerlijk dagje uit!

KidZcity

In een oude fabriekshal in Utrecht ligt KidZcity, een heerlijk ruim, indoor attractiepark voor kinderen van 0 tot ongeveer 11 jaar. Ruim 5000 m² aan leuke attracties en speeltoestellen en echt voor ieder kind iets om te doen. Wij waren uitgenodigd om met de meisjes een keer te komen spelen en dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Afgelopen zondag was het dan zover, en wat was het leuk!

Voor de kleintjes

kidZcity

Als je bij KidZcity binnenkomt, dan zie je als eerste deze gezellige hoek voor de kleintjes. Fijn om te weten dat ze een eigen speelhoekje hebben waar geen grote kinderen doorheen rennen. Hier staan voldoende tafeltjes omheen waar je als ouders kunt zitten zodat je ondertussen de kids in de gaten kunt houden. Natuurlijk kan je ook op de banken zitten die speciaal om het toestel heen zijn gemaakt.

Klimmen, klauteren en lekker glijden

kidZcity

Naast het peutergedeelte is een klimstuk voor de grotere kinderen. Inclusief een ballenbak, kabelbaantje en met een speciale ruimte waar je zachte ballen naar elkaar kunt schieten.

kidZcity

In de andere hal is ook nog een stuk om te klimmen en klauteren, namelijk het kasteel. Klim via de touwnetten naar boven en kies een van de vele glijbanen om weer naar beneden te glijden. Durf jij van de glijbaan met de vrije val? Of toch een van de andere (en minder spannende) glijbanen? Bij Aukje was de vrije val favoriet, Emmi keek een keer over de rand en besloot toch voor de overdekte en minder steile glijbaan te gaan.

Attracties

kidZcity
kidZcity

Naast de verschillende speeltoestellen staan er ook enkele attracties in KidZcity. Denk aan een draaimolen, een balloonride, botsauto’s, een safaritrein en een familieglijbaan. Voor de echte stoere kids is er zelfs een heuse lasergame, super gaaf! Onze meiden waagden zich daar nog niet aan, maar vonden de balloonride en de familieglijbaan erg leuk.

Rustmomentje

kidZcity

Tja van al dat spelen word je natuurlijk best een beetje moe. Aukje en Emmi zijn gek op kleuren en ook dan zit je bij KidZcity goed. Je kunt daar namelijk een vis naar keuze inkleuren, scannen via de speciale scanner en binnen een paar seconden verschijnt jouw eigen vis op ViZcity, de speciale televisie. Super gaaf! Je snapt vast dat dit favoriet was bij Aukje en dat het aquarium binnen no time vol zat met vissen van de dames.

kidZcity

Ook is er een kindertheater met lekker grote legoblokken of waar je juist even bij kunt komen voor de televisie. Op drukkere dagen is hier ook live entertainment.

Eten en drinken

Beneden de hal is een klein horeca punt. Ideaal om even snel iets lekkers te kopen. Rond lunchtijd ging dit punt dicht en moest je naar boven voor je kopje thee. Iets minder handig als je het mij vraagt, maar wellicht hadden ze boven in het restaurant al het personeel nodig op dat moment.

In het restaurant kan je eten en drinken bestellen, maar beneden in de speelhal zelf mag je ook jouw eigen meegebrachte eten en drinken opeten. Super fijn, zeker met al die allergieën die ik heb, is het toch best fijn als je zelf wat mee mag nemen.

kidZcity

Overige info

Je kunt er voor de deur gratis parkeren, je hebt geen Coronabewijs nodig om binnen te komen en er is gratis WiFi. In de zomer is de airco in het restaurant heerlijk, in de winter mag je als ouder wel een warm vest meenemen want hoewel de temperatuur voor de spelende kinderen fijn is, is het wat frisjes als je stil aan de kant zit 😉 KidZcity is open van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 18:00 en de entreeprijs is € 13,- voor kinderen en volwassenen vanaf 3 jaar. Kijk voor meer info zeker even op de site van KidZcity zelf.

kidZcity
kidZcity

KidZcity, bedankt voor de uitnodiging, we hebben genoten van een gezellig dagje uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.