Tips voor in de kerstvakantie

Center ParcsHet is kerstvakantie! Heerlijk elke dag uitslapen, lekker laat ontbijten, luieren op de bank, Netflixen en shoppen met vriendinnen. Oh nee wacht, je bent moeder…. 😉 Maar gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen om samen met je kindje te doen, …

Uitslapen zit er dan misschien wel niet in, maar het voordeel daarvan is dan weer dat je dag lekker lang is en je veel leuke dingen samen kan doen! Ik zet vandaag een paar leuke tips voor je op een rijtje:

  • Ligt er buiten nog steeds geen sneeuw? Ga dan eens naar een indoor skibaan of een indoor schaatsbaan. Super leuk, winters en succes gegarandeerd. Welk kind houdt er nou niet van sneeuw en ijs?
  • Begeef je je liever niet op zo’n glad ijs? 😉 Een rolschaatsbaan is ook erg leuk!
  • Maar als je van wat meer warmte houdt dan kan je beter een subtropisch zwembad opzoeken. Niet gewoon het zwembad op de hoek van de straat maar ga eens naar een wat spannender zwembad. Neem een neefje, nichtje of vriendje van je kind mee en wederom succes gegarandeerd!
  • Ook gewoon thuis kan je het gezellig maken. Organiseer een knutselmiddag met wat vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen, zet de hele keukentafel vol met uitdagende materialen en laat de fantasie van de kinderen de vrije loop. Wellicht kost het je ook de hele avond om alle zooi op te ruimen, maar de kinderen hebben een gave middag en een leuk knutselwerk gemaakt!
  • Je kan het ook wat kleiner houden en een middagje kunstwerkjes maken met de Hama strijkkralen van Lobbes.nl. Sneeuwvlokken om voor het raam te hangen, mooie sieraden of een mooie mobile voor aan het plafond. Alles is mogelijk! En ook nog eens goed voor de fijne motoriek (ja juf 😉 )

Hama strijkkralen

Heb jij al leuke plannen gemaakt voor de kerstvakantie? Ik hoor ze graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?tips kerstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.