17 weken zwanger: zwangerschapsupdate #5

17 weken zwangerDeze week ben ik alweer 17 weken zwanger. Wat gaat het snel! Veel sneller dan mijn eerste zwangerschap voor mijn gevoel. In de update van vandaag vertel ik wat meer over hoe ik me voel, of ik onze mini al voel bewegen en wat we al aan voorbereidingen hebben getroffen…

Ik zal eens beginnen met hoe ik me voel… Ik voel me goed! Heb eigenlijk nergens meer last van, ben ook niet meer moe en functioneer weer ’s avonds na 21.00 uur haha. Erg fijn! Heel soms heb ik wel een klein steekje of pijntje in mijn buik, maar niks om me zorgen over te maken dus dat doe ik dan ook niet. Mijn buik groeit flink zoals je op de (zeer slechte, sorry) foto kan zien, dus die zit soms al een beetje in de weg en zo af en toe komt Aukje nog wel een beetje lomp aangerend dus dat is wel iets om in de gaten te houden. Dan ploft ze ineens op mijn buik en dat is natuurlijk niet zo fijn, maar dat heeft ze nog niet zo in de gaten.

Vorige week heb ik drie nieuwe zwangerschapsbroeken gekocht en daar ben ik toch wel erg blij mee. Tijdens mijn zwangerschap van Aukje droeg ik vooral jurkjes, maar nu ben ik toch wat meer van de broeken dus met twee skinny jeans en een zwarte flared jeans kan ik weer even vooruit, fijn! En het was ook wel nodig, want mijn gewone broeken zitten toch echt niet fijn meer.

Verder denk ik sinds een paar dagen zo heel af en toe ook al dat ik onze mini voel bewegen. Ik weet het niet helemaal zeker, omdat ik nogal rommelige darmen heb en het gevoel best wel op elkaar lijkt haha. Hopelijk ga ik het snel vaker en beter voelen, ik vond dat zo fijn de vorige zwangerschap, dat getrappel in mijn buik!

Update: na gisteren weet ik het zeker, ik voel ons meisje bewegen! *smiley met hartjesogen*

En als laatste, de voorbereidingen… Eigenlijk hebben we nog bijna niks gedaan. Nou ja, ik heb natuurlijk al het eerste pakje gekocht en afgelopen week hebben we voor Aukje een nieuwe kledingkast gekocht, zodat haar kast straks naar de babykamer kan. Verder heb ik al een paar keer een naam geopperd bij Maikel maar die werden meteen weer weggewuifd, dus dat wordt nog wel een uitdaging. We hebben nog even gelukkig! En we hoeven natuurlijk ook lang niet zoveel te kopen en te doen als bij Aukje toen, dus dat komt allemaal wel goed!

Bij hoeveel weken zwagerschap wist jij de naam van jullie kindje?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.