25 weken zwanger: zwangerschapsupdate #12

25 weken zwangerToen iemand me deze week vroeg hoe ver ik was moest ik even nadenken. 25 Weken zwanger alweer, voor mijn gevoel gaat het allemaal zo snel! Ik klets je weer even bij over de afgelopen week…

De baby is nu zo’n 34,6 centimeter en weegt ongeveer 660 gram. Vanaf deze week wordt haar huidje langzaam aan roze in plaats van doorzichtig en beginnen haar rimpeltjes wat strakker te trekken. Vanaf nu kan ze zelfs mijn stem gaan herkennen, leuk! En natuurlijk die van haar lieve grote zus die elke dag wel even “ik hou van jou baby” tegen mijn buik komt zeggen. Super lief!

Ik voelde haar al een tijdje flink bewegen, maar nu kan je het van de buitenkant ook steeds beter voelen. Nog niet veel mensen hebben het gevoeld want ze is wel een beetje eigenwijs (familiekwaaltje 😉 ) Het is echt nog wel een kwestie van geluk of ze net iets doet op het moment dat er iemand aan mijn buik zit. Aukje heeft het helaas nog niet kunnen voelen, maar mijn zus heeft al een rake trap gekregen 🙂 Ook neemt mijn buik nu af en toe rare vormen aan, dan steekt er ineens een punt uit aan de rechterkant. Ik vraag me dan echt af wat dat zou zijn, een knietje, elleboogje of iets heel anders?25 weken zwangerDe komende weken wil ik me gaan richten op haar kamertje. Alle meubels staan erin, maar ik mis toch wel wat decoratie die met Aukje mee naar haar nieuwe kamer zijn verhuisd en ik moet alles nog even netjes in de kasten leggen. Nu liggen er bijvoorbeeld nog luiers maat 6 in de commode. Tijd om dit op te ruimen en plaats te maken voor maatje 1. Ook moet het hemeltje nog van zolder worden gehaald, de kleertjes maatje 50/56 en de lakentjes weer uit de kast. Ik ga het allemaal nog niet wassen hoor, dat doen we over een paar maanden wel. Maar in ieder geval wel alvast de meubeltjes opruimen, schoonmaken en alle spulletjes netjes neerleggen. Dan kan ik ook wat beter zien wat we allemaal al/nog hebben en wat er eventueel nog bijgekocht moet worden.

En verder was het eigenlijk een hele goede week. Met weinig klachten, misschien zelfs een beetje minder jeuk. Op naar nog zo’n fijne week!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.