27 weken zwanger: zwangerschapsupdate #14

27 weken zwangerHet derde trimester! Ik ben vandaag 27 weken zwanger en daarmee dus alweer in mijn derde trimester aangekomen. Afgelopen week had ik weer een afspraak bij de verloskundige en die verliep niet helemaal vlekkeloos…

“Bij onze volgende afspraak gaan we de bevalling bespreken”. Toen de verloskundige dat zei deze week besefte ik ineens hoe ver ik eigenlijk al ben. We gaan de bevalling al bespreken! Ook kreeg ik al een lijstje mee naar huis wat er allemaal in de vluchttas moet en vroeg de verloskundige of ik na wilde denken over mijn geboorteplan. Wauw, wat een tempo ineens. Maar ja, bij onze volgende afspraak ben ik 30 weken zwanger dus het duurt allemaal ook niet zo heel lang meer.

De baby is nu ongeveer 36,6 centimeter en weegt zo’n 875 gram. Ik weeg daarentegen ietsje meer (denk hier even een smiley met grote schrikogen bij). Zullen we kerst de schuld geven? De weegschaal gaf 78 kilo aan en dat betekent dat ik dus al 10 kilo aan ben gekomen. O jee… Mijn bloeddruk was nog steeds erg laag, wat voor de baby erg goed is en hooguit wat lastig voor mijzelf maar dat ben ik wel gewend. Regelmatig eten, drinken en zorgen dat ik rustig opsta en dan heb ik nergens last van.

Bij de standaard bloedcontrole om mijn ijzer te controleren bleek alleen dat mijn ijzer wel erg laag was. Voor de zekerheid nam mijn verloskundige een buisje bloed af om verder te laten bekijken. Hiervan krijg ik eind van de week de uitslag. Ze adviseerde me om sowieso al beginnen met het slikken van Floradix, dat moest ik na mijn bevalling van Aukje ook slikken vanwege het vele bloedverlies dus hier was ik al bekend mee. Nu maar hopen dat de uitslag verder goed is.

Verder lag de baby nu wel met haar hoofdje naar beneden. En hoewel dit nog niks zegt, ze kan immers nog omdraaien, vond ik dit toch wel fijn om te horen. Hoe minder lang in stuit hoe beter! En terwijl ik de praktijk van de verloskundige verliet, bedacht ik me dat er toch stiekem nog veel moet gebeuren voordat de kleine komt… Eens kijken wat we deze vakantie allemaal kunnen afwerken!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.