Kraamcadeau tips bij een tweede kindje *

kraamcadeau tipsOp dit moment is er een heuse babyboom gaande in mijn omgeving, de afgelopen maand zijn er al vijf lieve mini meisjes geboren en natuurlijk gaan we overal even op kraambezoek. Nou vind ik het heerlijk om op pad te gaan voor kraamcadeaus, maar bij een tweede kindje vind ik het vaak een stuk moeilijker wat ik nou kan geven…

Hoera! Er is weer een lief, klein babytje geboren en jij mag op kraamvisite! Super leuk dat je naar het kleintje mag komen kijken en hoewel veel moeders misschien zullen zeggen dat je niks mee hoeft te nemen, is dat vaak wel de gewoonte. Bij een eerste kindje kan je meestal nog alle kanten op, omdat de kans klein is dat ze het al hebben. Maar bij een tweede of derde (of vierde of vijfde 😉 ) kindje wordt het wat moeilijker, want veel hebben ze waarschijnlijk al. Als het kindje ook nog eens van hetzelfde geslacht is, dan is het helemaal moeilijk om origineel uit de hoek te komen. Om die reden vraag ik tegenwoordig gewoon aan de ouders van de newborn wat ze graag willen hebben. Met een beetje geluk krijg je een duidelijk antwoord en anders mag je zelf op jacht. Om het je wat makkelijker te maken maakte ik een lijstje van kraamcadeau tips bij een tweede kindje…

  1. Een gepersonaliseerd cadeau doet het altijd goed. Bijvoorbeeld een rompertje met alle geboortegegevens erop, een geboortestoeltje met de afbeelding van het geboortekaartje, een boek met de naam van het kindje erin verwerkt, een knuffeltje met de naam van het kindje erop, en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden!
  2. Naamstickers voor op de flessen of bakjes die meegaan naar het kinderdagverblijf. En dan het liefste goede stickers die ook in de vaatwasser blijven zitten.
  3. Een eigen koffertje voor op vakantie. Wellicht heb je die al één voor de oudste, maar de jongste wil natuurlijk ook een eigen koffer.
  4. Een mooi rugzakje. Nu al eventueel te gebruiken voor het kinderdagverblijf en later voor de peuterspeelzaal en voor school.
  5. XL hydrofiel doeken, omdat je die gewoon nooit genoeg hebt. Vooral niet met twee kindjes!
  6. Een mooie naamslinger. Bijvoorbeeld een stoffen ter decoratie, of een papieren voor de verjaardagen. Altijd leuk!
  7. Een tandenborstel met een tube tandpasta, voor het eerste tandje… Een leuk kleinigheidje of misschien onderdeel van een groter pakket.
  8. Een schattige knuffel, want misschien heb je wel al genoeg knuffels in huis, maar die zijn natuurlijk allemaal van de oudste. En ook je kleintje wil vast wel een eigen knuffel.
  9. Een eigen spaarpotje. En wellicht kan je dan de eerste centjes er al in doen…
  10. Een (bijdrage voor) een fotoshoot, om het hele gezin vast te leggen of bijvoorbeeld alleen de kinderen. Elke ouder wil immers wel een mooie foto van de kinderen voor aan de muur!

Zoek je een kraamcadeau speciaal voor een meisje, kijk dan ook eens bij kraamcadeau meisje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.